Οι Έλληνες που έβγαλαν 2 δισ. δολάρια σε λίγες μέρες

Σε μόλις δύο μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes.

H μεγάλη άνοδος στις τιμές των μετοχών στις διεθνείς αγορές, οδήγησε σε σημαντική αύξηση της περιουσίας και των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του Forbes, οι Σπύρος Λάτσης, Τέλης Μυστακίδης και Φίλιππος Νιάρχος αύξησαν την περιουσία τους κατά 2 δισ. συνολικά μέσα σε δύο μήνες, από τα 6,5 δισ. δολάρια στα 8,6 δισ. δολάρια.

O Σπύρος Λάτσης βρισκόταν στην θέση 1098 με περιουσία 1,9 δισ. ευρώ. Πλέον η περιουσία του φτάνει τα 3,3 δισ. δολάρια και βρίσκεται στη θέση 745 παγκοσμίως. Η περιουσία του προέρχεται κυρίως από ναυτιλιακές δραστηριότητες, καθώς έχει στην κατοχή του 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα καθώς και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου. Επιπλέον, έχει συμμετοχή στην ελβετική τράπεζα «EFG International», στον ενεργειακό όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων «Lamda Development».

spiro_latsis1

Ο Τέλης Μυστακίδης είναι δεύτερος, διαθέτοντας πλέον περιουσία 2,9 δισ. δολαρίων έναντι 2,2 δισ. δολαρίων το Νοέμβριο. Πλέον βρίσκεται στην 847η θέση παγκοσμίως από τη θέση 973. Είναι διακεκριμένος διαχειριστής επενδύσεων σε βιομηχανικά μέταλλα παγκοσμίως και διατηρεί διοικητικές θέσεις στις μεγαλύτερες θυγατρικές της Glencore, της οποίας είναι και μέτοχος.

Αριστοτέλης Μυστακίδης

Ο Φίλιππος Νιάρχος ήταν στην 814η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 2,5 δισ. δολάρια, αμετάβλητη τους τελευταίους δύο μήνες. Θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους συλλέκτες στον πλανήτη. Μόνο η συλλογή του από πίνακες και έργα τέχνης υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια.

niarxos

Πρώτος σε περιουσία παραμένει ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Ντέιβις, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα 5,1 δισ. δολάρια. Είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας υποδημάτων New Balance. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα στις ΗΠΑ όπου και γεννήθηκε το 1943.

Διαβάστε αναλυτικά:

Ο πιο πλούσιος Έλληνας του κόσμου πίσω από την New Balance