Οι Έλληνες που ξεχώρισαν στην λίστα «30 Under 30» του Forbes

Ελληνικό στίγμα στη λίστα του «Forbes» με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών με την μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη.

Ένας Έλληνας και μία ελληνική οργάνωση βρίσκονται στη λίστα των βραβείων του περιοδικού «Forbes» με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τον 29χρονο αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ και επικεφαλής της νεολαίας του ΕΛΚ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος βραβεύθηκε στην κατηγορία «Policy» για την πολυετή προσφορά του σχετικά με το ρόλο που πρέπει να έχουν οι νέοι στην πολιτική.

Επίσης, στην κατηγορία «Social Entrepreneurs» βραβεύθηκε η ελληνική οργάνωση Ethelon και οι τρεις συνιδρυτές της, Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου.

Η Ethelon εξελίσσεται στο μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην Ελλάδα και έχει προσελκύσει πολλές φορές το διεθνές ενδιαφέρον.

Αποστολή της Ethelon είναι η σύνδεση, εκπαίδευση και κινητοποίηση εθελοντών και οργανισμών µε σκοπό την πραγματοποίηση κοινωνικών δράσεων, την ενίσχυση της κουλτούρας του εθελοντισμού και την ανάδειξη των πολλαπλών και ποικίλων τρόπων προσφοράς χρόνου, διάθεσης και δεξιοτήτων.

Η Ethelon είναι το σημείο αναφοράς του εθελοντισμού, φέρνοντας κοντά τους υποψήφιους εθελοντές, τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και τον εταιρικό κόσμο.

Έχοντας ως αξίες λειτουργίας της, τη συνεργασία, την κοινωνική προσφορά και την εμπιστοσύνη, στοχεύει να ενισχύσει και να διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας µμεταξύ ΜΚΟ και υποψήφιων εθελοντών, να συμβάλλει ενεργά στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων των ΜΚΟ, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης και να αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα στην ένταξη του εθελοντισμού στην εταιρική κουλτούρα, μέσα από τον σχεδιασμό, την οργάνωση και υλοποίηση στοχευμένων εταιρικών εθελοντικών προγραμμάτων και τέλος να ενισχύσει την κουλτούρα του εθελοντισμού µέσω της πραγματοποίησης κοινωνικών δράσεων και άλλων πρωτοβουλιών.

Από την ίδια λίστα έχουν περάσει στο παρελθόν η Μαρία Σαράποβα και η Αντέλ. Στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για την Αμερική είναι η 28χρονη Χόουπ Χικς, εκπρόσωπος Τύπου της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, όπως και ο Στίβεν Κάρι, από τους κορυφαίους αθλητές στο NBA.

peter-kyranakis-old-13

Ο κ. Κυρανάκης εκλέχθηκε τον Μάιο 2013 πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης νέων στην Ευρώπη, της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- Youth of the European People’s Party- με περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη και 60 οργανώσεις σε 40 χώρες.

Με σπουδές στη Νομική Αθηνών και πολλές διεθνείς διακρίσεις, ίδρυσε το Transatlantic Youth Summit, που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον κάθε χρόνο από το 2013. Είναι επίσης συνιδρυτής του BrainGain, μιας πρωτοβουλίας νέων για την επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.

Το 2014 ήταν μέλος της προεκλογικής καμπάνιας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία συλλέγοντας 35.000 ψήφους.

Ο ίδιος μέσω status που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook δήλωσε: «Είναι μια δικαίωση μιας δεκαετίας σκληρής δουλειάς, επιμονής και πίστης στη δύναμη των νέων που παλεύουν για αλλαγή.

Το μήνυμά μου στους σημερινούς 20χρονους που είναι απογοητευμένοι από όλα είναι μόνο ένα.

Κυνηγήστε τα όνειρά σας. Ξεκίνησα από το μηδέν. Στα 19 μου σπούδαζα σε μια σχολή που κάθε 2 μήνες είχε κατάληψη, δούλευα part-time σε ένα κατάστημα ρούχων και δεν μπορούσα να πω 2 φράσεις σωστά στα αγγλικά. Το μόνο που είχα ήταν μια απίστευτα ξεροκέφαλη εμμονή για τους στόχους μου. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πιστέψτε στον εαυτό σας και μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή».

Σχετικά άρθρα