Η ελληνική πρόταση για την οδική ασφάλεια που βραβεύτηκε από την ΕΕ

Η ελληνική πρόταση για την οδική ασφάλεια που βραβεύτηκε από την ΕΕ

Το βραβείο από την Ελλάδα έλαβε ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής για το πρόγραμμα Καλός Οδηγός.

Μία ελληνική πρωτοβουλία βρίσκεται μεταξύ των πέντε νικητών του φετινού βραβείου αριστείας στην οδική ασφάλεια για το 2017, που απένειμε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι. Το βραβείο αναγνωρίζει την ανάληψη δεσμεύσεων στον τομέα της οδικής ασφάλειας, οι οποίες συντελούν σημαντικά στο να σώζονται ζωές στους δρόμους της Ευρώπης.

Ειδικότερα, το βραβείο από την Ελλάδα έλαβε ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim (Ελλάδα) για το πρόγραμμα Καλός Οδηγός, ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες οδηγούς οχημάτων φορτίου και λεωφορείων. Βραβεία, επίσης, έλαβαν ο Δήμος Martigues (Γαλλία), τα CTT Correios de Portugal (Πορτογαλικά Ταχυδρομεία),η Ρουμανική Λέσχη Αυτοκινήτου και η Motorförarnas Helnykterhetsförbund (Σουηδία).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από μία διετία στασιμότητας, το 2016 παρουσίασε θετική εξέλιξη με μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της ΕΕ κατά 2% σε σύγκριση με πέρυσι. Μολονότι οι ευρωπαϊκοί δρόμοι παραμένουν οι ασφαλέστεροι στον κόσμο, εξακολουθούν να χάνονται 25.500 ζωές τον χρόνο σε τροχαία ατυχήματα, ενώ περίπου 135.000 άτομα υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς.