Η Emirates γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί επιτόπου εξέταση για κορωνοϊό στις πτήσεις της

Η Emirates γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί επιτόπου εξέταση για κορωνοϊό στις πτήσεις της
epa07671259 An Emirates Airline Airbus A380 is pulled back from the jet bridges to take off from Dubai International Airport, United Arab Emirates, 24 June 2019. As a result of the downing of the US unmanned Global Hawk aircraft by Iran in Hormuz Strait region many of the world's leading carriers in UAE such Emirates Airlines, Etihad and others in additional to the International flying operators such as US carries, British Airways, Qantas and Singapore Airlines rerouted some of their flights beginning on 21 June 2019 to avoid from flying over some paths from Hormuz Strait and Oman Gulf as a precautionary procedure to secure the civilian flights from the mounting of crisis in the Gulf region, this step came after a decision by US Federal Aviation Administration banning the US carriers from flying over the regions which are under Iran's control. EPA/ALI HAIDER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αρχή έγινε με την πτήση που πραγματοποιήθηκε προς την Τυνησία στις 15 Απριλίου.

Η Emirates σε συνεργασία με την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) εισάγει επιπρόσθετα μέτρα προφύλαξης για τους επιβάτες και το προσωπικό της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αρχή έγινε με την πτήση που πραγματοποιήθηκε προς την Τυνησία στις 15 Απριλίου και έτσι η Emirates έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποίησε επιτόπου ταχείες εξετάσεις για τον COVID-19 σε επιβάτες. Η πρώτη ταχεία εξέταση αίματος πραγματοποιήθηκε από την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) και κατάφεραν να έχουν διαθέσιμα αποτελέσματα μόνο μέσα σε 10 λεπτά.

Ο Adel Al Redha, Chief Operating Officer της Emirates δήλωσε: «Η διαδικασία των εξετάσεων έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι για τις πρωτοβουλίες και τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την υποστήριξη του Αεροδρομίου του Ντουμπάι και άλλων κυβερνητικών αρχών. Εργαζόμαστε με στόχο την ανάπτυξη των δυνατοτήτων πραγματοποίησης της εξέτασης αυτής στο μέλλον και την επέκτασή της σε άλλες πτήσεις, κάτι που θα μας επιτρέψει να διεξάγουμε επιτόπου έλεγχο και να παρέχουμε άμεση επιβεβαίωση για τους επιβάτες της Emirates. Η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού και των επιβατών στο αεροδρόμιο παραμένουν για εμάς υψίστης σημασίας.»

Ο HE Humaid Al Qutami, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Υγείας του Ντουμπάι (DHA), δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Emirates για την επιτυχή υλοποίηση ταχείας εξέτασης COVID-19 στο αεροδρόμιο. Με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεργαζόμαστε προληπτικά με διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα υγείας και έχουμε εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα., Πιστεύουμε ακράδαντα ότι για να ανακαλύψουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις απαιτούνται στενές συνεργασίες με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς.»

Επιπρόσθετα, οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης της αεροπορικής εταιρείας έχουν προσαρμοστεί λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διατήρησης αποστάσεων μεταξύ των επιβατών. Μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά σε κάθε σημείο ελέγχου εισιτηρίων (check-in) για την παροχή πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Τρόφιμα και ποτά θα συνεχίσουν να προσφέρονται στα αεροσκάφη, ωστόσο η συσκευασία τους θα τροποποιηθεί ώστε να μειωθεί η επαφή κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος. Οι χειραποσκευές επί του παρόντος δεν γίνονται αποδεκτές στις πτήσεις. Τα είδη που επιτρέπονται στην καμπίνα περιορίζονται σε φορητό υπολογιστή, τσάντα χειρός, χαρτοφύλακα ή παιδικά είδη. Όλα τα άλλα αντικείμενα πρέπει να παραδίδονται στον έλεγχο αποσκευών.

Όλα τα αεροσκάφη της Emirates θα υποβάλλονται σε βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης στο Ντουμπάι, μετά από κάθε ταξίδι.

Όσον αφορά τους επιβάτες της Emirates υποχρεούνται να φορούν τις δικές τους μάσκες όταν βρίσκονται στο αεροδρόμιο και στο αεροσκάφος και να ακολουθούν τις οδηγίες για διατήρηση αποστάσεων.