Οι εμπειρίες επιτυχημένων startups εμπνέουν τους νέους

Οι εμπειρίες επιτυχημένων startups εμπνέουν τους νέους

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Spark Up your Idea» από τη Microsoft Hellas.

H Microsoft Hellas πραγματοποίησε την εκδήλωση «Spark Up your Idea», την Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015, στο Gazarte, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για την υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων από στελέχη μερικών από των πιο επιτυχημένων Startups της ελληνικής αγοράς, το κοινό είχε την ευκαιρία να αντλήσει γνώση και πρακτικές συμβουλές σχετικά με όλα τα στάδια δημιουργίας μιας νεοφυούς επιχείρησης, από τη σύλληψη της ιδέας έως και το στάδιο υλοποίησής της. Ειδικός προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Andy McCartney, CEOin residence του Microsoft Ventures Accelerator, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας υποστήριξης  Startups. Οι ομιλητές μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις ιστορίες επιτυχίας τους, με στόχο να ενθαρρύνουν τους προσκεκλημένους να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα.

Το κοινό υποδέχθηκαν ο Φώτης Δραγανίδης, Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας και η Μυλαίδη Στούμπου, Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Hellas, κάνοντας μια εισαγωγή σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, και τους τρόπους μέσω του οποίου η εταιρία στηρίζει τις Start-ups στη χώρα μας. Στη συνέχεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο στελέχη από αξιόλογες και επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως είναι η Parkaround, η Taxibeat,  η Kinems, η Women on Top, η Zoοttle, η efood.gr και η Pollfish, καθώς και στέλεχος από μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της επικοινωνίας, Asset Ogilvy Public Relations, τα οποία μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και πολύτιμες συμβουλές και μυστικά για τη δημιουργία μιας πετυχημένης Start-Up.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η on stage συνέντευξη του Andy McCartney, CEOin residence του Microsoft Ventures Accelerator στο Λονδίνο, με το δημοσιογράφο, Δημήτρη Μαλλά. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα πρωτοβουλία Microsoft Ventures Accelerator, η οποία στηρίζει και βοηθάει νέους επιχειρηματίες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε λογισμικά της Microsoft, καθώς και δωρεάν χώρο εργασίας για 3 μήνες. Επιπλέον, ο ομιλητής μοιράστηκε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για τη δημιουργία και ανάπτυξη μιας νέας Start-Up, καθώς και πρακτικές συμβουλές οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη νεοφυή επιχείρηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα posts στο Twitter, με το επίσημο hashtag της εκδήλωσης, #SparkUpGreece, ξεπέρασαν τα 300!

Η εκδήλωση Spark Up Your Idea πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Microsoft, BizSpark, ένα πρόγραμμα το οποίο προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη και εκπαίδευση στις νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν, δίνοντας τους δωρεάν πρόσβαση στα πιο σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας.