Η Enartia, μέλος του ευρωπαϊκού κολοσσού της team.blue εμπιστεύεται την ελληνική Wizard

Η Enartia, μέλος του ευρωπαϊκού κολοσσού της team.blue εμπιστεύεται την ελληνική Wizard
Ο Αλέξανδρος Κοκόλης ιδρυτής της Wizard μιλά για τη μεγάλη συνεργασία με την Enartia, μέλος του ευρωπαϊκού κολοσσού της team.blue και τις προοπτικές που ανοίγονται.

Την εποχή της πανδημίας αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο η ανάγκη των εταιρειών να αποκτήσουν δυνατό ψηφιακό αποτύπωμα και να ενδυναμώσουν την online παρουσία τους. Και μπορεί να υπάρχουν πολλά επιτυχημένα και αποτελεσματικά digital marketing agencies στην αγορά, όμως η καινοτόμος εταιρεία Wizard Performance Marketing Agency, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει εκμηδενίζοντας το κενό μεταξύ των παραδοσιακών και των μοντέρνων ψηφιακών διαφημίσεων.

Η επιδεξιότητα της Wizard να αναδεικνύει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δημιουργώντας brand awareness και αύξηση πωλήσεων, έχει φέρει στο πελατολόγιο της μεγάλους οργανισμούς, όπως οι: Βιοκαρπέτ, Radiant Professional Make-up, Exalco, Modulus, Total, Ι.Ε.Κ. Όμηρος, κ.α..

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η Enartia, μέλος του ομίλου team.blue, ηγέτιδα εταιρεία της Ευρώπης στην παροχή Digital Solutions, με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πελάτες, 30+ Βrands σε όλη την Ευρώπη και πρόβλεψη τζίρου 400m€, εμπιστεύεται την Wizard Performance Marketing Agency.

Μετά από 3 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με το Papaki και την TopHost, η οποία συνέβαλε στην αξιοσημείωτη ανάπτυξή τους που κέντρισε το επενδυτικό ενδιαφέρον, ανατέθηκε στη Wizard να συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες performance στρατηγικές και τεχνικές, και στα 2 αυτά ελληνικά brands

Ο Αλέξανδρος Κοκόλης ιδρυτής και Managing Director της Wizard, βετεράνος στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, μίλησε στο Fortune Greece για το πώς μαζί με την ομάδα του, που αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, δημιούργησαν και “απογείωσαν” την Wizard.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε σε Papaki + TopHost, και ποιά δεδομένα – αποτελέσματα της έως τώρα συνεργασίας σας, έχουν το κυριότερο λόγο στην ανάπτυξη αυτών των Brands;

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε σε Papaki και TopHost αποτελούν ένα ολιστικό πακέτο υποστήριξης και συμπεριλαμβάνουν SEO, Performance Marketing (διαχείριση όλων των paid media) καθώς και consulting σε επίπεδο analytics, planning, forecasting και strategy.

Με αυτό το μείγμα υπηρεσιών και χάρη στην άψογη συνεργασία μας με την in-house ομάδα της Enartia, έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε το συνολικό revenue σε ΥοΥ επίπεδο κατά 15%, ενώ ταυτόχρονα το ROAS είναι βελτιωμένο κατά 25%. Την ίδια στιγμή το Revenue από τα Paid media έχει αυξηθεί κατά 47%, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση τόσο του brand awareness όσο και του κύκλου εργασιών.

Πως ανταποκρίνεται στις ραγδαίες εξελίξεις του ευρύτερου Digital Marketing η Wizard Performance Marketing Agency;

Ως performance marketing agency, μας ενδιαφέρει πρωτίστως το αποτέλεσμα και να επιτυγχάνουμε τους στόχους που έχουν τεθεί εξ αρχής, μετά απο εις βάθος ανάλυση των δεδομένων του πελάτη αλλά και της αγοράς που δραστηριοποιείται.

Μέσα στο DNA μας, είναι η μελέτη των εξελίξεων και η αφομοίωση νέων τεχνολογιών που μπορούν να μας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση των ενεργειών μας, τόσο σε επίπεδο marketing consulting και υλοποίησης διαφημιστικών καμπανιών,όσο και στο ίδιο το business του πελάτη συνεργάτη μας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ενισχύσαμε τις υπηρεσίες μας, με σειρά από νέες καινοτομίες, οι οποίες προστίθενται ενισχυτικά στις υπάρχουσες μεθοδολογίες μας και είναι οι εξής:

1. Predictive analytics

Αξιοποιούμε data mining tools για αποτελεσματικότερη ανάλυση δεδομένων,από την συμπεριφορά των καταναλωτών, τα οποία μας βοηθούν να προβλέψουμε τις μελλοντικές τάσεις (Predictive Analytics) και να βελτιστοποιήσουμε τις στρατηγικές μας marketing και πωλήσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία είμαστε σε θέση να εξάγουμε αποτελέσματα όπως:

  • Segmenting customers
  • Understanding customer lifetime value
  • Analysing trends & seasonality
  • Joining customer data
  • Scoring leads
  • Cross-selling
  • Predicting customer behaviour
  • Determining pricing

Η εφαρμογή αυτών των προβλέψεων στις διαφημιστικές μας ενέργειες, οδηγούν σε αποτελεσματικότερο optimization και μεγιστοποίηση της απόδοσης του διαφημιστικού budget.

2. Voice Search SEO

Επιπλέον, δεδομένου ότι πλέον αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς o ρόλος του voice search στη διαδικασία της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, με το 40% των millennials να κάνει χρήση voice assistants, πριν προχωρήσει σε online αγορά, είμαστε το 1ο digital marketing agency στην Ελλάδα, που λανσάραμε την υπηρεσία Voice Search SEO.

Μέσω της μεθοδολογίας που ακολουθούμε στην υπηρεσία Voice Search SEO, αυξάνουμε την εμφανισιμότητα του περιεχομένου, όταν ο χρήστης κάνει χρήση voice assistants tools όπως το Google Assistant, και κατ΄επέκταση την οργανική επισκεψιμότητα από κοινά που στο άμεσο μέλλον δεν θα χρησιμοποιούν άλλο τρόπο αναζήτησης προϊόντων και υπηρεσιών εκτός από το voice search!

3. AI Content

Επιπροσθέτως, λαμβάνοντας υπόψη τη διαρκώς αυξανόμενο όγκο περιεχομένου που καλούνται να διαχειριστούν τα σύγχρονα E-Shops (προϊόντική πληροφορία, περιγραφές κ.α) αξιοποιούμε ai content creation εργαλεία, που γεμίζουν με πολύτιμο SEO Optimized content τα E-shops που συνεργαζόμαστε, συμβάλλοντας σε αύξηση ποιοτικής οργανικής επισκεψιμότητας και ταυτόχρονα εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο στις εσωτερικές ομάδες των πελατών μας.

 4. Offline Conversion Tracking

Μια ακόμα καινοτομία μας, είναι ότι υιοθετήσαμε την τεχνολογία του Offline Conversion Tracking σε συνεργασία με τη Google. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να εισάγουμε το τελικό Conversion/Πώληση & Conversion value/Αξία αγοράς, μέσα στα Google Ads από το CRM των πελατών μας. Αυτή η μεθοδολογία σε συνδυασμό με χρήση artificial intelligence τεχνικές bidding μειώσαμε το target CPA (cost per acquisition) κατά 25% και να αυξήσουμε την εισροή leads κατά 36%.

Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας μας χάρισε 3 διακρίσεις, στα Peak Performance Marketing Awards 2021, supported by Google: Βest Lead Gen Campaign, Best Performance in B2B & Best Use of video for performance Purposes.

5. CRM Marketing Automations

Αξιοποιούμε τα δεδομένα των CRM των πελατών μας,αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας στρατηγικές marketing, μέσω αυτοματισμών,με στόχο να αυξήσουμε το retention rate των πελατών τους, αλλά και το ποσοστό μετατροπής των ενδιαφερόμενων (leads) σε πελάτες. Απώτερος στόχος η μεγιστοποίηση του ROI από κάθε καμπάνια, μέσω marketing automations tools.

Πλέον, με τις νέες δυνατές συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει, με κορυφαίους οργανισμούς όπως η Tempo Greece OMD σε επίπεδο offline media planning & buying (TV & Radio) και με τη Phaistos Networks σε επίπεδο programmatic ads, με δυνατότητα αξιοποίησης των πλατφορμών Glomex (non skippable video ads σε premium content, των μεγαλύτερων publishers) και GRX change (native & display ads σε premium content,των μεγαλύτερων publishers), μετατρεπόμαστε σε ολιστικό διαφημιστικό agency, που έχει πάντοτε στο DNA του, το performance και την επίτευξη απτών αποτελεσμάτων προς τους πελάτες μας.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την Wizard;

Στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι η:

  1. Περαιτέρω στελέχωση της ομάδας μας με data analysts, CRM Marketeers & Ε-Commerce Consultants.
  2. Διατήρηση του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης μας, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια ξεπερνάει το 50% YoY (Ebitda)
  3. Ανεύρεση στρατηγικών συνεργασιών εντός και εκτός Ελλάδας, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη μας σε UAE χώρες, καθώς οι καινοτόμες υπηρεσίες μας, γνωρίζουμε ότι έχουν σημαντική ζήτηση και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων να αναπτυχθούν.