Η επανάσταση των Redditors συνεχίζεται με την AMC στο +116% – Νέα συντριβή για τους short

AFP

Oι short-sellers έχασαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Mudrick Capital Management συμφώνησε να αγοράσει 8,5 εκατομμύρια μετοχές της AMC αντί 27,12 δολ. Τα νέα έφεραν αύξηση-ρεκόρ 116% για την αμερικανική εταιρεία που επιχειρεί στον κλάδο της ψυχαγωγίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι traders και οι μικρομέτοχοι που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα της Reddit και το Twitter συνασπίστηκαν για να προκαλέσουν άλλο ένα short squeeze.

Σε αυτό το κλίμα, η AMC «σήκωσε» 230,5 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας νέες μετοχές, με τη μετοχή την Τρίτη 1 Ιουνίου να κερδίζει άλλο ένα 23%.

Σημειώνεται πως η AMC ηγείται ενός ράλι στις λεγόμενες meme μετοχές, που περιλαμβάνει την GameStop και τη Virgin Galactic. , Σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικής ανάλυσης Ortex, οι short-sellers έχασαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι αυτών των τριών μετοχών μόνο.

Τα έσοδα από την πώληση μετοχών στη Mudrick θα χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακούς σκοπούς και θα υπάρξει ευκαιρία απομόχλευσης.
«Με αυξημένη ρευστότητα, την πρόοδο στα εμβόλια και την επικείμενη κυκλοφορία νέων τίτλων κινηματογραφικών ταινιών, ήλθε ο καιρό για την AMC να αντεπιτεθεί» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.