Η επένδυση που έκανε τον «μεγάλο» Γουόρεν Μπάφετ να το μετανιώσει

Η επένδυση που έκανε τον «μεγάλο» Γουόρεν Μπάφετ να το μετανιώσει
Photo:

Μάλιστα, ο ίδιος επιβεβαιώνει πως το 2018 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές του.

H Berkshire Hathaway πλήρωσε πάρα πολλά για την Kraft, δήλωσε ο Γουόρεν Μπάφετ στο CNBC, σημειώνοντας ότι η εταιρεία του έκανε λάθος στην κρίση της σε συγκεκριμένα ζητήματα σχετικά με την Kraft. «Παραμένει μια υπέροχη επιχείρηση που χρησιμοποιεί περί τα 7 δισ. δολάρια σε ενσώματα πάγια και κερδίζει 6 δισ. δολάρια σε προ φόρων επίπεδο από αυτά», είπε ο Μπάφετ. «Αλλά εμείς και κάποιοι άλλοι πριν από εμάς, πληρώσαμε 100 δισ. δολάρια σε ενσώματα πάγια. Συνεπώς, θέλουμε να κερδίζει 107 δισ. δολάρια και όχι μόνο τα 7 δισ. δολάρια που αξιοποιεί».

Ο Μπάφετ πρόσθεσε πως δεν έχει καμία πρόθεση θα πουλήσει το μερίδιό του στην Kraft, ενώ επισήμανε πως θα ήταν δύσκολο για την Berkshire να το κάνει αυτό ειδικά τώρα, γιατί η τοποθέτηση της εταιρείας στη μετοχή είναι τόσο μεγάλη.

Ο Μπάφετ προέβη στις δηλώσεις αυτές αφότου η Berkshire Hathaway δημοσιοποίησε τα αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο, ανακοινώνοντας ότι εμφάνισε ζημιές της τάξης των 25,4 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο εξαιτίας μιας απρόσμενης απομείωσης στην Kraft Heinz και μη πραγματοποιηθέντων επενδυτικών ζημιών. Αυτή η απομείωση της Kraft είχε ως αποτέλεσμα τη «βουτιά» της μετοχής της περισσότερο από 27% την Παρασκευή.

Η Berkshire είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Kraft Heinz.