Οι επενδύσεις της Volkswagen στη Ρωσία στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν – Ντις στη Μόσχα

Οι επενδύσεις της Volkswagen στη Ρωσία στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν – Ντις στη Μόσχα
epa07501578 Russian President Vladimir Putin (L) shakes hands with Volkswagen AG CEO Herbert Diess (R) at the Kremlin in Moscow, Russia, 12 April 2019. EPA/MAXIM SHIPENKOV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας πως η ρωσική κυβέρνηση θα αναζητήσει τρόπους για να στηρίξει την δραστηριότητά της στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes Benz στην Ρωσία τα οποία έγιναν πριν μερικές μέρες, συναντήθηκε σήμερα με τον γενικό διευθυντή του γερμανικού ομίλου Volkswagen Group, Χέρμπερτ Ντις, για να συζητήσουν τις νέες επενδυτικές προοπτικές της γερμανικής αυτής αυτοκινητοβιομηχανίας, στην Ρωσία, η οποία κατέχει το 12% των πωλήσεων στην ρωσική αγορά αυτοκινήτου.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Χέρμπερτ Ντις, επεσήμανε την επιτυχή επιχειρηματική δραστηριότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσία και τον διαβεβαίωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα αναζητήσει τρόπους για να στηρίξει την δραστηριότητα της εταιρείας στη Ρωσία.

«Η Volkswagen δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη Ρωσία, τα αυτοκίνητα της είναι πολύ δημοφιλή στην Ρωσία και το 12% των πωλήσεων είναι ένας πολύ καλός δείκτης» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος, ενώ εξήρε τη σημασία των επενδύσεων που έχει κάνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στη Ρωσία.

«Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια σε επενδύσεις είναι μια σημαντική και καλή συνεισφορά. Σας είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό το έργο. Απ’ ότι θυμάμαι πέρυσι η παραγωγή σας στην Ρωσία έφθασε τα 200.000 αυτοκίνητα, από τα οποία περίπου 20.000 πήγαν για εξαγωγές. Είναι πολύ καλοί δείκτες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε ότι «θα συνεχίσουμε ευχαρίστως την συνεργασία και θα αναζητήσουμε τρόπους για να στηρίξουμε την δραστηριότητα σας στην Ρωσία».

Από την πλευρά του ο Χέρμπερτ Ντις ζήτησε την συνδρομή του Ρώσου προέδρου σε δύο κατευθύνσεις που σχετίζονται με την προοπτική της υπογραφής ειδικού επενδυτικού συμβολαίου και τα εργοστάσια που βρίσκονται στο Νίζνι Νόβγκοροντ. «Πράγματι η δραστηριότητα μας είναι επιτυχής στην Ρωσία και πιστεύουμε στο μέλλον της ρωσικής αγοράς, και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, για να συζητήσω μαζί σας δύο ζητήματα και ενδεχομένως να ζητήσω την συμβουλή σας ή, την συνδρομή σας», δήλωσε ο Ντίς.

«Το πρώτο ζήτημα, είπε ο Ντίς, αφορά την επόμενη φάση των επενδύσεων στην Ρωσία .Θα ήθελα να αναφερθώ στο ζήτημα αυτό και να ζητήσω τη συμβουλή σας. Το δεύτερο ζήτημα αφορά τα εργοστάσια μας στο Νίζνι Νόβγκοροντ, είναι πολύ καλά εργοστάσια, και εδώ θα χρειαστούμε την συνδρομή σας».

Ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι έχουν ήδη υπογραφεί πέντε ειδικές επενδυτικές συμφωνίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και διαβεβαίωσε το γενικό διευθυντής του ομίλου Volkswagen Group, ότι θα υπάρξει ένα τέτοιο συμβόλαιο μαζί με τον όμιλο, λέγοντας ότι «εφόσον η εταιρεία λειτουργεί προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της δραστηριότητας της (στη Ρωσία) τότε φυσικά και θα υπογράψουμε ένα τέτοιο συμβόλαιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - TASS