Οι επενδύσεις των εταιρειών στην κυβερνοασφάλεια θα ξεπεράσουν τα 225 δισ. δολάρια το 2027

pixabay.com

Νέα μελέτη της Juniper Research διαπιστώνει ότι η αξία των δαπανών για την κυβερνοασφάλεια, από πλευράς επιχειρήσεων, θα ξεπεράσει τα 225 δισ. δολάρια το 2027.

Ανελαστικές έχουν γίνει, πλέον, οι δαπάνες των επιχειρήσεων για την κυβερνοασφάλεια. Καθώς η ψηφιοποίηση των εταιρειών ανά τον κόσμο αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, οι επενδύσεις στη θωράκιση της ψηφιακής ασφάλειας διευρύνονται και αυτές με εκθετικό ρυθμό.

Νέα μελέτη της Juniper Research διαπιστώνει ότι η αξία των δαπανών για την κυβερνοασφάλεια, από πλευράς επιχειρήσεων, θα ξεπεράσει τα 225 δισ. δολάρια το 2027. Η ανοδική τάση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, αν ληφθεί υπόψη ότι για φέτος ο πήχης των παγκόσμιων εταιρικών επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια τοποθετείται στα 179 δισ. δολάρια το 2022.

Πρακτικά, η εταιρεία προβλέπει ότι οι επιχειρηματικές δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια θα «τρέχουν» με μέσο ετήσιο ρυθμό 26% τα επόμενα πέντε χρόνια, τάση που αντανακλά την αυξανόμενη ωριμότητα της αγοράς κυβερνοασφάλειας, η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται, καθώς εμφανίζονται νέες απειλές.

Η έκθεση (Cybersecurity: Key Trends, Competit Leaderboard and Market Forecasts 2022-2027) διαπιστώνει ότι η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων, παγκοσμίως, σχετικά με τα τρωτά σημεία, παράλληλα με τις αναδυόμενες απειλές, όπως το ransomware και το DDoS (Distributed Denial of Service), αποτελούν τους βασικούς οδηγούς πίσω από τις αυξανόμενες δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απομακρυσμένη εργασία και το cloud computing αποτελούν πλέον την καθημερινότητα των επιχειρήσεων, από τις πολύ μικρές έως τις πολυεθνικές, γεγονός που αυξάνει τους φορείς επιθέσεων, που είναι διαθέσιμοι στα χέρια των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Η έκθεση της Juniper Research διαπιστώνει ότι η μηχανική εκμάθηση αποτελεί πλέον βασική απαίτηση στις λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ενώ η βελτίωση των χρόνων απόκρισης και η καταπολέμηση των εξελισσόμενων τακτικών του ψηφιακού εγκλήματος αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον κλάδο.

Οι πρωταγωνιστές

Το «Competitor Leaderboard» της Juniper Research για την αγορά της κυβερνοασφάλειας αναδεικνύει ταυτόχρονα τους πέντε κορυφαίους προμηθευτές της αγοράς. Σύμφωνα με την αξιολόγηση της εταιρείας, οι AWS και IBM κατατάσσονται στις δυο πρώτες θέσεις της λίστας με τους κορυφαίους παρόχους κυβερνοασφάλειας.

Το ”top 5” αποτελούν οι εταιρείες: AWS στην πρώτη θέση, IBM στη δεύτερη, ενώ ακολουθούν οι Cisco Oracle και Sophos. «Το cloud computing έχει μεταμορφώσει τις επιχειρήσεις, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές cloud, η AWS και η IBM, ηγούνται επίσης στον χώρο της κυβερνοασφάλειας. Για τους προμηθευτές cloud, η αποτελεσματική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι βασική απαίτηση – προσφέροντας εσωτερικές λύσεις κυβερνοασφάλειας», σχολιάζουν οι συντάκτες του «Competitor Leaderboard» της Juniper Research, το οποίο παρέχει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της θέσης των κορυφαίων παικτών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην αγορά.