Η επικεφαλής της WarnerMedia παίρνει θέση σχετικά με την αμφιλεγόμενη απόφαση να κυκλοφορήσει νέες ταινίες στο HBO Max

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρά την κατακραυγή, η WarnerMedia υποστηρίζει ότι το σχέδιο είναι απλώς ένα προσωρινό μέτρο μετά από ένα έτος κατά το οποίο ο κλάδος ψυχαγωγίας ενισχύθηκε με μέτρα για την παραμονή στο σπίτι.

του Aric Jenkins

Το Χόλυγουντ αναστατώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα όταν η WarnerMedia ανακοίνωσε ένα τολμηρό νέο σχέδιο κυκλοφορίας περιεχομένου σε κινηματογραφικές αίθουσες: Οι ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα σε κινηματογραφικές αίθουσες και στην υπηρεσία ροής της, HBO Max, την ίδια μέρα. Αυτό περιλαμβάνει πολυαναμενόμενα blockbusters όπως το Dune, το The Matrix 4, το In the Heights και το Godzilla vs. Kong.

Οι κριτικοί θρήνησαν για τον επικείμενο θάνατο των κινηματογραφικών αιθουσών, που πλέον μένουν χωρίς την αποκλειστικότητα κινηματογραφικών προβολών για να αποφέρουν κέρδη. Οι παρατηρητές του κλάδου προέβλεψαν ότι ο κλάδος θα αλλάξει για πάντα. Ο σκηνοθέτης Christopher Nolan, του οποίου η ταινία Tenet διανεμήθηκε από την Warner Bros. νωρίτερα φέτος, κατήγγειλε το σχέδιο και χαρακτήρισε το HBO Max ως «τη χειρότερη υπηρεσία ροής».

Παρά την κατακραυγή, η WarnerMedia υποστηρίζει ότι το σχέδιο είναι απλώς ένα προσωρινό μέτρο μετά από ένα έτος κατά το οποίο ο κλάδος ψυχαγωγίας ενισχύθηκε με μέτρα για την παραμονή στο σπίτι.

«Είναι μια στρατηγική για την πανδημία. Έχουμε 17 ταινίες έτοιμες να ξεκινήσουν και θέλουμε να τις κυκλοφορήσουμε», δήλωσε η Ann Sarnoff, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της WarnerMedia Studios and Networks Group, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης του Fortune τη Δευτέρα για το μέλλον των μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

«Αυτό που έχουν κάνει άλλα στούντιο είναι να μεταθέτουν στο μέλλον το πρόβλημα, αν θέλετε, και αναβάλλουν τις ταινίες», πρόσθεσε η Sarnoff.  Η Sarnoff είπε ότι η στρατηγική της Warner είναι πραγματικά προς το συμφέρον του κλάδου, παρά την κριτική από λάτρεις των κινηματογραφικών αιθουσών όπως ο Nolan και οι ίδιες οι κινηματογραφικές αλυσίδες.

Η AMC, η μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών στις ΗΠΑ, δεν φαίνεται να συμφωνεί με αυτή την οπτική, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Adam Aron να λέει ότι η WarnerMedia «σκοπεύει να θυσιάσει ένα σημαντικό μέρος της κερδοφορίας» προκειμένου να επιδοτήσει το HBO Max.

«Όσο για την AMC, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η Warner δεν θα επωφεληθεί σε βάρος μας», είπε ο Aron. «Θα επιδιώξουμε επιθετικά τους οικονομικούς όρους που θα κρατήσουν ζωντανή την επιχείρησή μας».