Η επιλογή του νερού καθορίζει την ευεξία μας

Η επιλογή του νερού καθορίζει την ευεξία μας

Το νερό είναι το 2ο σημαντικότερο στοιχείο για τον άνθρωπο μετά το οξυγόνο. Οφείλουμε να φροντίζουμε τόσο για την επαρκή ποσότητα νερού που προσλαμβάνουμε όσο και για την ποιότητά του! Η αλήθεια είναι ότι σπάνια δίνουμε σημασία στη σύσταση και στις ετικέτες των εμφιαλωμένων νερών. Όταν όμως μιλάνε για ένα συστατικό που αποτελεί περίπου το 70% του οργανισμού μας, θα έπρεπε να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην ποιότητά του και τη σύσταση του.

Υπάρχει ένα φυσικό μεταλλικό νερό υψηλής ποιότητας και γεύσης από μια μυθικής ομορφιάς τοποθεσία κι αυτό δεν είναι άλλο από το Φυσικό Μεταλλικό και Φυσικώς Ανθρακούχο νερό από τα Καρπάθια Όρη, το AQUA Carpatica, που μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε και ακόμη παραπάνω!

Τα Καρπάθια Όρη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα των Φυσικών Μεταλλικών Νερών σε παγκόσμια κλίμακα και ιδιαίτερα για την κατηγορία των Φυσικώς Ανθρακούχων Νερών. Εκτείνονται σε μια τεράστια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και καλύπτονται από παρθένα, απάτητα δάση ελατών και βελανιδιών, με πανίδα ένα σημαντικό πληθυσμό άγριων ζώων. Τα δάση των Καρπαθίων είναι αγνά, καθώς δεν υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών, ούτε μαζικές αγροτικές καλλιέργειες που μπορεί να επιβαρύνουν το υπέδαφος με λιπάσματα. Στο υπέδαφος, η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Οι γεωλογικές σχισμές μεταξύ ασβεστολιθικών δολομιτών και ηφαιστειογενών πετρωμάτων επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμιξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.

Μέσα σ’ αυτά τα δάση των Καρπαθίων κρύβονται φυσικές πηγές που αναβλύζουν γάργαρο νερό όπως ακριβώς και η πηγή του AQUA Carpatica που ανακαλύφθηκε το 2000, εξερευνήθηκε, αναλύθηκε η σύσταση του για 10 ολόκληρα χρόνια και το 2010 ξεκίνησε η εμφιάλωση. Το Φυσικό Μεταλλικό και το Φυσικώς Ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica, εμφιαλώνονται το καθένα στην πηγή του, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα; Δροσερό, απαλό, βελούδινο κι ευχάριστο στη γεύση αλλά και χωρίς καμία επίγευση Φυσικό Μεταλλικό και Φυσικώς Ανθρακούχο νερό.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του AQUA Carpatica που το καθιστά ένα «θαύμα της παρθένας φύσης» είναι το γεγονός ότι είναι το μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν Νιτρικά (Φυσικώς Ανθρακούχο νερό) και σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (Φυσικό Μεταλλικό νερό). Γιατί όμως αυτό είναι σημαντικό για τον οργανισμό μας; Τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες που ναι μεν είναι ευεργετικές για τα φυτά, είναι όμως επιβλαβή και ανεπιθύμητα για τον οργανισμό και την υγεία μας. Η μεγάλη και ανεξέλεγκτη  χρήση των Νιτρικών- λιπάσματα στη γεωργία, έχει σαν αποτέλεσμα τα φυτά πλέον να μην μπορούν να τα απορροφήσουν και έτσι ένα μεγάλο μέρος τους να εισχωρεί στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά τη σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της θεωρεί τα Νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επιβάλει τον περιορισμό της χρήσης τους.  Σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες, (Γερμάνια, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) έχουν εκδώσει Δημόσια σύσταση θέτοντας ως μέγιστο επιτρεπτό όριο νιτρικών στο νερό τα 10mg/l σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες όπως τα βρέφη, τα παιδιά, τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες. Για τον λόγο αυτό, το AQUA Carpatica αποτελεί το ιδανικό νερό για τις συγκεκριμένες ομάδες. Γνωρίζοντας τη σημασία του AQUA Carpatica για την υγεία των παιδιών, η εταιρεία κυκλοφορεί και συσκευασία kid με το πρωτοποριακό ειδικό στόμιο-πιπίλα που διευκολύνει τα παιδιά να το πίνουν χωρίς να βρέχονται τα ρούχα τους κι έτσι οι μητέρες έχουν ένα άγχος λιγότερο.

Τα νερά Aqua Carpatica έχουν ήδη κατακτήσει σημαντικές παγκόσμιες αγορές, και γίνονται ανάρπαστα έχοντας ήδη λάβει 63 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις κυρίως για την ποιότητα και τη γεύση του. Ένα θαύμα της παρθένας φύσης. Χαρίστε το στον οργανισμό σας και , στην υγειά σας!