Η επιστροφή του θρυλικού ΜΙΝΙΟΝ

Η επιστροφή του θρυλικού ΜΙΝΙΟΝ

H ανάπλαση του Κέντρου θα «ξεπαγώσει» τις ενέργειες για δημιουργία νέου πολυκαταστήματος.

* Στη φωτογραφία ο “πατέρας” του Μινιόν Γιάννης Γεωργακάς

Μπορεί η μεταστέγαση του Υπουργείου Πολιτισμού στο ΜΙΝΙΟΝ να ναυάγησε, όμως η οικογένεια Κουτσολιούτσου δεν φαίνεται να πτοείται από την εξέλιξη και βάζει πλώρη για την επιστροφή του θρυλικού πολυκαταστήματος.

Αν ο δρόμος σας φέρει στις αρχές της Πατησίων μέσα από την μισάνοιχτη πόρτα του εργοταξίου, στο χώρο όπου στεγάζονταν το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, και ρίξετε μία κλεφτή ματιά θα δείτε μια σουρεαλιστική εικόνα: έναν σεκιουριτά καθισμένο σε ένα φωτισμένο γραφείο και από πίσω του υψωμένη την ελληνική σημαία. Για όσους περνούν από εκεί συχνά η εικόνα αυτή δεν έχει αλλάξει εδώ και μήνες και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει ως έχει για αρκετό καιρό ακόμη.

Το να καθίσει να ψάξει κανείς, μερικούς μήνες μετά, τι ακριβώς πήγε στραβά και ναυάγησε η μεταφορά του συνόλου των διευθύνσεων και υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού στο κτήριο του ΜΙΝΙΟΝ, ίσως και να είχε νόημα. Ποιο σημαντικό όμως είναι το τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τον «στοιχειωμένο» χώρο που φιλοξενούσε το θρυλικό πολυκατάστημα. Για την ιστορία αναφέρουμε, ότι μετά το οριστικό κλείσιμο του το 1998 και μετά από ένα μεγάλο διάστημα απαξίωσης του κτηρίου και της περιοχής, είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα για μετατροπή του σε ξενοδοχείο, η επαναλειτουργία του πολυκαταστήματος και πριν από ενάμησι χρόνο ήρθε η υπογραφή της συμφωνίας με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Fortune, που προέρχονται από την πλευρά των μετόχων, προς το παρόν οι εργασίες παγώνουν, καθώς αναμένουν τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του κέντρου. Στην περίπτωση που ξεκινήσουν οι εργασίες πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου (αναμένεται να ξεκινήσουν το 2014 και να ολοκληρωθούν έως το 2016) η διοίκηση θα ξεκινήσει παράλληλα τις εργασίες για την δημιουργία πολυκαταστήματος, καθώς θεωρούν ότι τα έργα θα δώσουν ξανά εμπορική πνοή και τουριστική ανάπτυξη στο εγκαταλελειμμένο κέντρο της Αθήνας.