Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απάλλαξε τον Σάλλα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς – Τι δηλώνει ο ίδιος

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απάλλαξε τον Σάλλα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς – Τι δηλώνει ο ίδιος
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Υπέρ της απαλλαγής του Μιχάλη Σάλλα τάχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση που αφορούσε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς πριν από δώδεκα χρόνια (το 2010).

Ο γνωστός τραπεζίτης απαλλάχθηκε για την υπόθεση με ψήφους 4-3, με την πρόεδρο της Επιτροπής, Βασιλική Λαζαράκου, να ψηφίζει υπέρ, ενώ στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας είχε ψηφίσει «λευκό».

Ως θεσμικά ορθή χαρακτήρισε την απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο πρόεδρος του Lyktos Group, Μιχάλης Σάλλας.

«Πρόκειται για μία θεσμικά ορθή απόφαση που αναδεικνύει την ευθυκρισία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε ζητήματα ουσίας.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών, η Lyktos Participations υπό την ιδιότητά της ως Στρατηγικός Επενδυτής της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι σε θέση πλέον να εντείνει τις προσπάθειές της, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Τράπεζας, για την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας.

Η αύξηση αυτή λήγει στις 27 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση της χειραγώγησης ανάγεται πίσω στο 2010 με την τράπεζα Πειραιώς να πηγαίνει τότε σε αύξηση κεφαλαίου. Οι συνεχείς αναβολές στη λήψη οριστικής απόφασης από το Δ.Σ της Κεφαλαιαγοράς, κρατούσαν επί της ουσίας σε ιδιότυπη ομηρία τον Μιχάλη Σάλλα, μεσούσης της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου της Παγκρήτιας τράπεζας, στην οποία το επενδυτικό Lyktos Group, με Πρόεδρο τον ίδιο, έχει σημαντική, στρατηγική συμμετοχή.