Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Circle «σήκωσε» 440 εκατομμύρια δολάρια από τη Fidelity και άλλους επενδυτές

Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Circle «σήκωσε» 440 εκατομμύρια δολάρια από τη Fidelity και άλλους επενδυτές
MUNICH/GERMANY - JUNE 16: Jeremy Allaire (CIRCLE) speaks onstage during the DLDsummer Conference 2016 at Haus der Kunst, Munich. DLDsummer takes place June 16-17, 2016 and focuses on the changing through digitalization in the areas of life, work and business (Photo: picture alliance for DLD/Jan Haas) | usage worldwide (Photo by Jan Haas / picture alliance / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η Circle έχει περάσει από διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα οκτώ χρόνια ύπαρξής της.

του Robert Hackett

Η νεοσύστατη εταιρεία κρυπτονομισμάτων Circle έχει συγκεντρώσει νέα χρηματοδότηση ύψους 440 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η εταιρεία την Παρασκευή, μπαίνοντας στη λίστα των επιχειρήσεων που εστιάζουν στα κρυπτονομίσματα και που έχουν επωφεληθεί από την αγοραστική φρενίτιδα που εμφανίζουν οι επενδυτές.

Οι συμμετέχοντες στην τελευταία χρηματοδότηση περιλαμβάνουν τον οικονομικό γίγαντα Fidelity και το ταχέως ανερχόμενο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX. Ο Όμιλος Digital Currency, ο οποίος κατέχει την Grayscale Investments, που έχει στην κατοχή της επενδύσεις σε Bitcoin και κατέχει επίσης το blog κρυπτονομισμάτων Coindesk, συμμετείχε επίσης.

Η Circle αρνήθηκε να αποκαλύψει τους όρους της νέας συμφωνίας χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας αποτίμησής της. Πέρυσι, έλαβε «ένεση» μετρητών 25 εκατομμυρίων δολαρίων από την Digital Currency Group, αφού συγκέντρωσε 110 εκατομμύρια δολάρια το 2018 σε χρηματοδότηση με αποτίμηση σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η τελευταία χρηματοδότηση έρχεται εν μέσω τεράστιας ζήτησης για εταιρείες κρυπτονομισμάτων, με οδηγό την είσοδο στο χρηματιστήριο της Coinbase, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων της Αμερικής. Σήμερα, έχει χρηματιστηριακή αξία 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στα 237 δολάρια ανά μετοχή, κάτω από την τιμή αναφοράς της αρχικής τιμής των 250 δολαρίων ανά μετοχή.

Η τελευταία χρηματοδότηση της Circle γίνεται επίσης καθώς εξετάζει τον ενδεχόμενο εισόδου στο χρηματιστήριο μέσω μιας «εταιρείας απόκτησης ειδικού σκοπού» ή SPAC, με αποτίμηση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το The Block. Ο πυρετώδης ενθουσιασμός για τις συμφωνίες με SPAC, οι οποίες βοηθούν τις εταιρείες να εισέλθουν γρήγορα στο χρηματιστήριο, αποφεύγοντας μερικές από τις συνήθεις προετοιμασίες και γραφειοκρατίες, έχει υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι συμφωνίες υπόκεινται σε νέο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της Circle, Josh Hawkins, αρνήθηκε να σχολιάσει την «φήμη».

Η Circle έχει περάσει από διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα οκτώ χρόνια ύπαρξής της. Παλαιότερα, η εταιρεία δημιούργησε μια εφαρμογή πληρωμών, δημιούργησε ένα εξωχρηματιστηριακό γραφείο συναλλαγών και απέκτησε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, το Poloniex, για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, όπως αποκάλυψε το Fortune το 2018. Η Circle έκτοτε έχει αποχωρήσει από αυτές τις δραστηριότητες για να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο stablecoin.

Πηγή: fortune.com