Η εταιρεία που φτιάχνει στρώματα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας

Η εταιρεία που φτιάχνει στρώματα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας

Η TAILORBED εισάγει την παράδοση στρωμάτων κατ’ οίκον μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Με τον κλάδο της στρωματοποιίας να έχει χάσει σημαντικό μέρος της αξίας του – έως και 30% κυρίως την περίοδο 2011-2012-  και ο τζίρος του να διαμορφώνεται σήμερα κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ, υπάρχουν ακόμη εταιρίες που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην αγορά , έτοιμες να προσφέρουν καινοτόμες εναλλακτικές λύσεις σε ένα καταναλωτικό που έχει χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο του!

Η ελληνικών συμφερόντων TAILORBED μπήκε, από το 2014,  δυναμικά στην εμπορία και παραγωγή ελληνικών, υψηλής ποιότητας στρωμάτων, κερδίζοντας σταδιακά μερίδιο, αφού υπόσχεται τιμές λιανικής 40% κάτω από τους δυνατούς παίχτες της αγοράς. Από τη βιοτεχνία που διατηρεί στη Βάρη, κατασκευάζονται καθημερινά 10 χειροποίητα στρώματα, για ενήλικες, παιδιά και βρέφη, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του εκάστοτε καταναλωτή, ενώ εξειδικεύεται στην δημιουργία μαξιλαριών, υποστρωμάτων, παπλωμάτων, πετσετών, σεντονιών αλλά και κρεβατιών παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις.

«Ήταν μια ριψοκίνδυνη απόφαση επένδυσης  που λάβαμε μέσα στην κρίση. Ο βασικός λόγος που προχωρήσαμε ήταν οι προοπτικές ανόδου του τουριστικού κλάδου και το γεγονός ότι τα στρώματα που πωλούνταν μέχρι τότε στην αγορά δεν ήταν value for money. Αρχικά στοχεύσαμε στη χονδρική πώληση και όχι τόσο στη λιανική. Κάναμε πολλά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και ήρθαμε σε επαφή με πολλούς ξενοδόχους, χτυπώντας από πόρτα σε πόρτα» αναφέρει στο fortunegreece.com, ο  Σταύρος Αθανασόπουλος που μαζί με τον Δημήτρη Ράπτη  επένδυσαν τα χρήματά τους στο εν λόγω επιχειρηματικό εγχείρημα.

35 ξενοδοχεία και σχέδια για άνοιγμα νέου καταστήματος λιανικής

Μέσα σε ένα χρόνο η TAILORBED κατάφερε να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο πελατών απαρτιζόμενο από 35 ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σαντορίνη, μεταξύ των οποίων το Rocabella και το Cavο Tagoo, όπως επίσης και αρκετά boutique ξενοδοχεία. «Προς το παρόν έχουμε ένα σημείο λιανικής στη βιοτεχνία μας στη Βάρη και μέσα στο 2017 σχεδιάζουμε το άνοιγμα ενός ακόμη στην Λ. Ποσειδώνος. Η αλήθεια είναι πως μας έχουν προσεγγίσει αρκετές εταιρείες για την τοποθέτηση στρωμάτων TAILORBED στα καταστήματά τους, αλλά διστάζουμε διότι πιστεύουμε πως η πώληση στρωμάτων φυσικών υλικών, όπως τα δικά μας, θέλει εκπαιδευμένο προσωπικό».

Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι λάτρεις του ύπνου μπορούν να βρουν στρώματα σε οικονομικές τιμές, με την τιμή των μονών στρωμάτων να ξεκινάει από τα 300 και να φτάνει έως τα 900 ευρώ. «Από την ημέρα της παραγγελίας μέχρι την τελική παράδοση χρειάζονται κατά μέσο όρο 8 εργάσιμες ημέρες και εμείς είμαστε πολύ συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που δίνουμε».

Είσοδος σε Μ. Ανατολή και Κύπρο

Παράλληλα τονίζει πως στόχος της εταιρείας είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της στον ξενοδοχειακό κλάδο, η είσοδος στις αγορές της Μ. Ανατολής και της Κύπρου μέσω αντιπροσώπων, αλλά και ο διπλασιασμός του τζίρου. «Το επόμενο βήμα είναι η προώθηση του νέου μας προϊόντος, ενός στρώματος ειδικά κατασκευασμένου για να ταιριάζει στο 90% του πληθυσμού, το οποίο θα είναι σε οικονομική τιμή και θα διατίθεται ηλεκτρονικά στον πελάτη με δικαίωμα επιστροφής χρημάτων έπειτα από δοκιμή 30 ημερών. Το μοντέλο αυτό έχουμε δει ότι αποδίδει σε Αμερική και Αγγλία και πιστεύουμε ότι θα αρέσει και στην ελληνική αγορά».

Στις καινοτομίες της TAILORBED έρχεται να προστεθεί η δημιουργία του πρώτου ρυθμιζόμενου πουπουλένιου μαξιλαριού στον κόσμο, αλλά και η νηματόστρωση για την οποία η πρώτη ύλη έρχεται κατευθείαν από την Ολλανδία , είναι 100% ανακυκλώσιμη και τελείως υποαλλεργική, χαρίζοντας μεγάλη αντοχή και διάρκεια στο χρόνο. «Σε όλα μας τα στρώματα χρησιμοποιούμε 100% βαμβακερό ύφασμα και όχι συνθετικά και όλες οι κατασκευές μας είναι χειροποίητες» τονίζει ο κ. Αθανασόπουλος.

Η φιλοσοφία του, αναφορικά με το επιχειρείν, είναι πως ακόμα και αν προσπαθήσεις και δεν τα καταφέρεις, αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι ειλικρινής απέναντι στους συνεργάτες και τον τελικό καταναλωτή. «Μόνο έτσι θα σε εκτιμήσει η αγορά. Είναι δύσκολο να είσαι επιχειρηματίας, ειδικά αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Αυτό που ζητάμε από το κράτος είναι να υπάρχει μια σταθερή φορολογία. Δεν γίνεται στην Αμερική να έχει αλλάξει σε 100 χρόνια μόλις δύο φορές και στην Ελλάδα να αλλάζει ανά εξάμηνο. Δεν θέλουμε να φύγουμε από τη χώρα μας γι’ αυτό εξακολουθούμε να την στηρίζουμε. Όμως χωρίς ισχυρό τραπεζικό σύστημα και ρευστότητα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Διευκρινίζει δε πως η εταιρεία λειτουργεί με ίδια κεφάλαια, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή.

Πιο εμπορικός κωδικός θεωρείται πάντως το στρώμα «Αρετή», το οποίο είναι κατασκευασμένο με φυσικά υλικά που κάνουν την ελαστικότητά του και τη σύνθεσή του να είναι κατάλληλη για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.