Η εταιρεία των διασημοτήτων του Χόλιγουντ που αξίζει 4,5 δισ. δολάρια

Η εταιρεία των διασημοτήτων του Χόλιγουντ που αξίζει 4,5 δισ. δολάρια

Πώς η Zenefits κατάφερε να εκτοξεύσει την αξία της μέσα σε δύο χρόνια ζωής;

H Zenefits είναι μια εταιρεία που μετρά μόλις δύο χρόνια ζωής. Αλλά το μέγεθός της εταιρείας λογισμικού του Πάρκερ Κόνραντ που με τα δωρεάν προϊόντα της βοηθά περίπου 10.000 μικρές επιχειρήσεις στη διαχείριση του εργατικού τους  δυναμικού εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες των υπηρεσιών cloud, συνεχίζει να αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Και το σημερινό βήμα πιστοποίησε πως η Zenefits είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα της αγοράς.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της εταιρείας από το Σαν Φρανσίσκο εκτόξευσε την αξία της στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης και, φυσικά, τον πιο εντυπωσιακό μέχρι σήμερα, καθώς κατάφερε να εννιαπλασιάσει την αξία της εταιρείας σε σχέση με το αποτέλεσμα του αμέσους προηγούμενο, έναν χρόνο πριν. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας για τη συγκεκριμένη IPO έκαναν λόγο για 300 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το τελικό ύψος της έφτασε στα 500 εκατομμύρια.

Στον νέο γύρο πρωτοστάτησαν η Fidelity Management και η TPG, ενώ συμμετείχαν κεφάλαια από τις Founders Fund, Khosla Ventures, Insight Venture Partners αλλά και τη Sound Ventures του Άστον Κούτσερ.

Ο Κούτσερ δεν είναι ο μόνος ηθοποιός που βρίσκει ενδιαφέρουσα τη Zenefits. Στους επενδυτές της εταιρείας συμμετείχε ήδη και ο Τζάρεντ Λέτο, μαζί με τους ομίλους Andreessen Horowitz και Institutional Venture Partners.

O Κόνραντ, που πιστεύει πως η εταιρεία του θα αυξήσει τα έσοδά της στο τέλος της χρονιάς στα 100 εκατομμύρια δολάρια, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξη της Zenefits. Ήδη ξεπερνά σε δυναμικό τους 1000 υπαλλήλους, ενώ κάθε μήνα προσλαμβάνει από 150 νέα άτομα για να μπορέσει να εξυπηρετήσεις την αυξημένη ζήτηση.

«Μπορούμε πάντα να αναπτυχθούμε με πιο αργούς ρυθμούς», απαντά ο Κόνραντ. «Θα χρειαζόμασταν λιγότερα κεφάλαια τότε. Αλλά πιστεύουμε πως αυτό είναι το σωστό που έχουμε να κάνουμε και οι υπολογισμοί μας λένε πως τα αποτελέσματα αυτής της επένδυσης θα είναι πολύ υψηλά.»