Οι εταιρείες ηλεκτρικών πατινιών «χτυπήθηκαν» από την πανδημία. Ελπίζουν όμως σε μια νέα αρχή

Οι εταιρείες ηλεκτρικών πατινιών «χτυπήθηκαν» από την πανδημία. Ελπίζουν όμως σε μια νέα αρχή
12 June 2020, Lower Saxony, Hanover: E-scooters from the electric scooter-sharing providers Lime and Bird are located in the city centre. E-scooters have been available in Germany for a year now. Originally the electric scooters were supposed to promote environmentally friendly mobility according to the Federal Ministry of Transport. Photo: Hauke-Christian Dittrich/dpa Photo: AFP
Καθώς περισσότερες πόλεις βγαίνουν σταδιακά από το lockdown που σχετίζεται με την πανδημία και οι άνθρωποι αναζητούν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για τις δημόσιες συγκοινωνίες και την ομαδική χρήση οχημάτων, πολλές εταιρείες ηλεκτρικών πατινιών αναμένουν μια ομαλότερη πορεία. Είναι μια νέα αρχή.

της Danielle Abril

Πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, το μέλλον για τις εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών ήταν στην καλύτερη περίπτωση σκοτεινό. Έπρεπε να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος διαχείρισης χιλιάδων σκούτερ που πετιούνταν στην άκρη των πεζοδρομίων των πόλεων, καθώς και κυβερνητικούς κανονισμούς που περιόριζαν τον τόπο λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

Όμως, καθώς περισσότερες πόλεις βγαίνουν σταδιακά από το lockdown που σχετίζεται με την πανδημία και οι άνθρωποι αναζητούν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για τις δημόσιες συγκοινωνίες και την ομαδική χρήση οχημάτων, πολλές εταιρείες ηλεκτρικών πατινιών αναμένουν μια ομαλότερη πορεία. Είναι μια νέα αρχή.

«Η Lime θα βγει πιο δυνατή μετά την κρίση», δήλωσε ο Joe Kraus, πρόεδρος της εταιρείας ενοικίασης σκούτερ Lime. «Οι άνθρωποι ξανασκέφτονται τον τρόπο που κάνουν τις βόλτες τους, ξανασκέφτονται το πώς θέλουν να κινούνται στις πόλεις».

Η Lime και αρκετοί από τους ανταγωνιστές της λένε ότι έχουν αρχίσει να βλέπουν αυξήσεις τους τελευταίους μήνες στον αριθμό των διαδρομών, τους αναβάτες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πατίνια για πρώτη φορά, ή τη διάρκεια των διαδρομών. Επωφελούνται επίσης από χαλαρότερους κανονισμούς και σχέδια από διάφορες πόλεις για τη δημιουργία λωρίδων για ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών εξακολουθούν να έχουν κάποια θεμελιώδη ζητήματα προς επίλυση – θα μπορέσουν να σταματήσουν να χάνουν χρήματα; Όταν η πανδημία ξέσπασε και πολλές πόλεις επέβαλαν την παραμονή του κόσμου στο σπίτι, οι μεγάλες οικονομικές απώλειες τις οποίες ήδη είχαν έγιναν ακόμη μεγαλύτερες αφού οι εταιρείες σταμάτησαν την εξυπηρέτηση σε πολλές πόλεις και έχασαν τους περισσότερους από τους πελάτες τους.

Ενώ οι εταιρείες ηλεκτρικών σκούτερ δέχθηκαν σημαντικό οικονομικό πλήγμα μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού, αρκετές δηλώνουν ότι βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία. «Ο τρόπος που συμβαίνουν οι αλλαγές είναι ότι ενώ για δεκαετίες μπορεί να μην συμβαίνει τίποτα, μετά μπορεί μέσα σε λίγες εβδομάδες να συμβούν όλα όσα δεν συνέβησαν εδώ και δεκαετίες», είπε ο Kraus. «Βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή» σε ό,τι αφορά τα ποδήλατα και τα ηλεκτρικά πατίνια.