Η εταιρική σας εικόνα χρειάζεται μια… ηθική πυξίδα

Η εταιρική σας εικόνα χρειάζεται μια… ηθική πυξίδα
Photo:

Πώς μπορεί η επιχείρησή σας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση;

του Damanick Dantes

Ποιος δεν θα ήθελε να εργάζεται σε μια εταιρεία που να αξίζει θαυμασμό; Ποιος θέλει να υπάρχει απουσία σύνδεσης μεταξύ του μάρκετινγκ της εταιρείας και της πραγματικότητας του να εργάζεται εκεί;

Προφανώς κανείς. Όμως αυτό συμβαίνει συχνά, και σε αυτό το σημείο έρχονται οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων. Για την Hill + Knowlton, η καλύτερη στρατηγική για μια εταιρεία έτσι ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού είναι μέσω της διαφάνειας. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Jack Martin, η οικοδόμηση μιας έντιμης εταιρικής εικόνας αρχίζει με την αναζήτηση μιας ηθικής πυξίδας για τη διατύπωση ενός συνόλου αξιών. «Οι πελάτες θέλουν να συνεργάζονται με συμβούλους που προσεγγίζουν την εταιρική σχέση με ακεραιότητα και αξίες» λέει ο Martin.

Πώς μπορεί η επιχείρησή σας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση;

Το πρώτο βήμα είναι να ακούτε τους υπαλλήλους σας. Η Hill + Knowlton έχει πάνω από 3.000 εργαζομένους παγκοσμίως, λέει ο Martin. «Εκεί δαπανούμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας», λέει. «Οι υπάλληλοι είναι ένα κρίσιμο στοιχείο ενεργητικού μας- μια θαυμάσια ομάδα ανθρώπων που απαρτίζουν την εταιρεία».

Το δεύτερο είναι να ακούτε τους πελάτες σας, προσθέτει ο Martin. Και το τρίτο είναι μάλλον προφανές: Ακούστε το κοινό σας. Οι άνθρωποι έξω την επιχείρησή σας μπορούν να σας βοηθήσουν ενημερώνοντάς σας για το τι συμβαίνει σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο- και ποιον να εμπιστευθείτε.

Μια πολιτική διαφάνειας, φυσικά, σημαίνει ότι η βέλτιστη εταιρική εικόνα προέρχεται από εταιρείες που συμπεριφέρονται καλύτερα. «Μου αρέσει πολύ αυτό το ρητό: “Τι είδους άνθρωπος είσαι όταν δεν κοιτάζει κανείς”», αναφέρει ο Martin. «Αυτό υπερβαίνει οποιοδήποτε επιχειρηματικό πλάνο ή στρατηγική».