Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την εταιρεία που φέρνει κάθε επαγγελματία στο σπίτι σας

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την εταιρεία που φέρνει κάθε επαγγελματία στο σπίτι σας

Συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην πλατφόρμα «giaola» για την ενίσχυση της καινοτομίας.

Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε σήμερα ότι συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας giaola.

Το giaola.gr είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή επαγγελματίες οι οποίοι προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες στο σπίτι, με χρήστες που χρειάζονται τις υπηρεσίες τους. Στην παρούσα φάση, οι υπηρεσίες αυτές είναι τεχνικές (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί), υγείας και ευεξίας (κομμωτές, μανικιουρίστ, αισθητικοί, προσωπικοί γυμναστές, διατροφολόγοι) και άλλες όπως τεχνικών Η/Υ, φωτογράφων, σεφ, λογιστών, μοδιστρών κ.α.

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΣΕΒ επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ θα τους παρασχεθούν υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α. Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Grant Thornton και δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο.

Το giaola.gr ξεκίνησε το 2014 στην Αθήνα και αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό κάθε μήνα. Άμεσος στόχος του είναι η επέκταση σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και σε νέες κατηγορίες υπηρεσιών, όπως οικιακών βοηθών, κηπουρών κ.α. Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκει να εξελιχθεί, όπως άλλωστε υπονοεί και το όνομά του ‘για όλα’, στο ένα και μοναδικό εργαλείο αναζήτησης και εύρεσης επαγγελματιών (one-stop-shop) για όλα όσα χρειάζεται ο χρήστης σε επίπεδο καθημερινών υπηρεσιών στο σπίτι.