Η Etihad Airways ενισχύει κι άλλο τη δύναμη της στους αιθέρες

Η Etihad Airways ενισχύει κι άλλο τη δύναμη της στους αιθέρες

Ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επενδύει το 33,3% στην ελβετική Darwin Airline.

«Υπερκινητικότητα» επικρατεί στους κόλπους της Etihad Airways, η διοίκηση της οποίας βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε επενδυτικό «οργασμό» εξασφαλίζοντας στον αεροπορικό κολοσσό συμφωνίες που θα ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τη θέση του στον κλάδο των αερομεταφορών. Η είδηση έρχεται αυτή τη φορά από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ελβετίας (FOCA), η οποία ενέκρινε την επένδυση του 33,3% της Etihad Airways, στην ελβετική εταιρεία Darwin Airline.

Αυτό σημαίνει πως πλέον ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι σε θέση να αξιοποιήσει πλήρως τα οφέλη της συνεργασίας που προκύπτει με την Darwin Airline, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων κοινού κώδικα των δύο εταιρειών εντός και εκτός Ευρώπης. Υπενθυμίζεται πως ήδη από τις αρχές του 2014, η Darwin Airline με έδρα το Λουγκάνο, λειτουργεί ως Περιφερειακή εταιρεία της Etihad κάτω από το ίδιο εμπορικό σήμα και κατόπιν εταιρικής συμφωνίας με την Etihad Airways.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, James Hogan, υπογράμμισε πως η επένδυση ήταν σύμφωνη με την αυξανόμενη τάση της ενοποίησης στον κλάδο των αερομεταφορών, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση των βιώσιμων, αξιόπιστων και σταθερών αεροπορικών υπηρεσιών, καθώς και η μεγιστοποίηση της σύνδεσης των πτήσεων. «Η έγκριση της επένδυσης θα επιτρέψει στην Etihad Airways και στην Darwin Airline να συνεργαστούν πιο στενά προς όφελος των επιβατών των δύο αεροπορικών μεταφορέων στην Ελβετία, στην Ευρώπη, και όχι μόνο».

Κάνοντας έναν απολογισμό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, ο κ. Hogan επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι έχουν μειωθεί ή χαθεί κάποιες ευκαιρίες για την Etihad Airways και την Etihad Regional λόγω της μεγάλης διάρκειας διαδικασίας αναθεώρησης του κανονιστικού πλαισίου, που απέτρεψε την εισαγωγή σημαντικών υπηρεσιών κοινού κώδικα που είχαν σχεδιαστεί για να συνδέσουν και να ενισχύσουν τα δίκτυα των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Όπως εξηγεί, λόγω του χρόνου που απαιτείται για την έγκριση της εταιρικής σχέσης, και εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού, η Etihad Regional αναγκάστηκε να μειώσει ή να καταργήσει τις υπηρεσίες σε μια σειρά από διαδρομές, οι οποίες ξεκίνησαν από την προσδοκία ότι θα πρέπει να υποστηρίζονται από την κυκλοφοριακή ροή μεταξύ του παγκόσμιου δικτύου της Etihad Airways και του περιφερειακού δικτύου της Etihad στην Ευρώπη. «Όταν οι διατυπώσεις θα έχουν οριστικοποιηθεί ώστε να ενεργοποιήσουν την επένδυση, η Etihad Regional θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα, όχι μόνο με την Etihad Airways, αλλά και με τους άλλους εταίρους της στην Ευρώπη, όπως η Alitalia, η airberlin και η Air Serbia».

Αξίζει να αναφερθεί πως για το 2015 η Etihad Airways έχει διακριθεί μεταξύ των 10 ασφαλέστερων αεροπορικών εταιρειών, από τη διεθνούς φήμης ιστοσελίδα: www.AirlineRatings.com. Η επιλογή έγινε από έναν κατάλογο 449 παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών, εκ των οποίων μόνο 149 κατάφεραν να είναι στην κορυφαία κατάταξη της ασφάλειας λαμβάνοντας επτά αστέρια.