Η αίτηση πτώχευσης της Celsius γκρεμίζει τις ελπίδες των πελατών της ότι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω

Η αίτηση πτώχευσης της Celsius γκρεμίζει τις ελπίδες των πελατών της ότι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω
14 June 2022, Baden-Wuerttemberg, Rottweil: The logo of the crypto company Celsius is seen on the screen of a computer in an office. Photo: Silas Stein/ (Photo by Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η Celsius μπλόκαρε τις αναλήψεις των πελατών της στις 12 Ιουνίου, επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες της αγοράς» και οι χρήστες των οποίων τα κεφάλαια έχουν «κλειδωθεί» στην πλατφόρμα πιθανότατα αναρωτιούνται αν θα πάρουν ποτέ ξανά τα χρήματά τους.

του  Nicholas Gordon

Η Celsius Network υπέβαλε αίτηση πτώχευσης αργά την Τετάρτη, αφού η πτώση της τιμής ενός παραγώγου του Ether ώθησε την εταιρεία σε κρίση ρευστότητας.

«Θα το αντιμετωπίσουμε ως μια καθοριστική στιγμή, όπου η δράση με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση υπηρέτησε την κοινότητα και ενίσχυσε το μέλλον της εταιρείας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Celsius, Alex Mashinsky.

Αλλά πολλά μέλη αυτής της «κοινότητας» βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Η Celsius μπλόκαρε τις αναλήψεις των πελατών της στις 12 Ιουνίου, επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες της αγοράς» και οι χρήστες των οποίων τα κεφάλαια έχουν «κλειδωθεί» στην πλατφόρμα πιθανότατα αναρωτιούνται αν θα πάρουν ποτέ ξανά τα χρήματά τους.

Οι όροι χρήσης της Celsius δεν παρέχουν καμία εγγύηση ότι οι καταθέσεις των χρηστών προστατεύονται σε περίπτωση αφερεγγυότητας. Τα «ψιλά γράμματα» του συμβολαίου της εταιρείας καθιστούν σαφές ότι οι καταθέτες που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς “Earn” της εταιρείας, οι οποίοι δίνουν επιτόκια έως και 18% σε επενδύσεις κρυπτονομισμάτων, χορηγούν την κυριότητα των κεφαλαίων τους στην Celsius ως προϋπόθεση χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας, τα περιουσιακά στοιχεία ενός πελάτη ενός λογαριασμού Earn «ενδέχεται να μην είναι ανακτήσιμα», σύμφωνα με τους όρους χρήσης της εταιρείας.

Οι πελάτες που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς “Custody” της Celsius, οι οποίοι δεν δίνουν τόκους, διατηρούν την κυριότητα των κεφαλαίων τους, αλλά ο δανειστής εξακολουθεί να μην εγγυάται ότι οι χρήστες θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω σε περίπτωση χρεοκοπίας. Τα αποτελέσματα μιας διαδικασίας κήρυξης αφερεγγυότητας είναι «αδύνατο να προβλεφθούν αξιόπιστα» και ενδέχεται να οδηγήσουν σε «ολική απώλεια όλων των Ψηφιακών Περιουσιακών στοιχείων», αναφέρουν οι όροι χρήσης.

Προς το παρόν, η Celsius λέει ότι επιδιώκει αναδιάρθρωση και όχι εκκαθάριση, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες ενδέχεται να πάρουν πίσω μέρος των περιουσιακών τους στοιχείων. Στην αίτηση πτώχευσης, ο δανειστής ισχυρίστηκε ότι έχει διαθέσιμα κεφάλαια για διανομή σε μη εξασφαλισμένους πιστωτές, όπως οι πελάτες του.

Οι πελάτες στο subreddit του Celsius Network ήταν απογοητευμένοι με την προοπτική να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους και εξέφρασαν την οργή τους για την ηγεσία της Celsius για την αποπληρωμή χρεών σε άλλες αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες πριν αποκατασταθεί η πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Η Celsius δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για κάποιο σχόλιο. Σε μια ανάρτηση της Τετάρτης που δημοσιεύτηκε μετά την αίτηση πτώχευσης, η Celsius είπε ότι ήλπιζε να «υποβάλει ένα σχέδιο που θα αποκαθιστά τη δραστηριότητα σε όλη την πλατφόρμα, θα επιστρέφει αξία στους πελάτες και θα παρέχει επιλογές».

Πηγή: Fortune.com