Η Eurolife ERB στηρίζει το Κέντρο Υγείας Ανωγείων

Η Eurolife ERB στηρίζει το Κέντρο Υγείας Ανωγείων

Προσφέρει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η Eurolife ERB, τηρώντας την υπόσχεσή της να υποστηρίζει ενεργά τις τοπικές κοινωνίες, προχώρησε σε μια σημαντική κίνηση στην περιοχή των Ανωγείων Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προσέφερε δύο υπερηχοτομογράφους τελευταίας τεχνολογίας στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, με σκοπό την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Ανωγείων και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERB, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, παρέδωσε τον υπερσύγχρονο διαγνωστικό εξοπλισμό, παρουσία θεσμικών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Κρήτης, του δημοσίου συστήματος υγείας και της τοπικής κοινωνίας.

Μεταξύ άλλων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πανοσιολογιότατος κ. Τιμόθεος, Ηγούμενος της Μονής Βωσάκου και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, ο Υπουργός Υποδομών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜΕΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, οι υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Χάρης Λυδάκης και Δημήτρης Αγαπίου, ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, διοικητικά στελέχη νοσοκομείων, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων, εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας, εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων και πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Στην εκδήλωση, επίσης, τιμήθηκε για την προσφορά του ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», Κωνσταντίνος Μερκούρης, ο οποίος προσφέρει εθελοντικά εδώ και πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του στο Κ.Υ. Ανωγείων, εξετάζοντας τους κατοίκους της περιοχής.

«Όταν ανακοινώσαμε το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης, είχαμε υποσχεθεί ότι με τις δράσεις μας θα υποστηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες. Αυτήν την υπόσχεση κάνουμε πράξη σήμερα, προσφέροντας δύο σύγχρονους υπερηχοτομογράφους στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Είμαστε σίγουροι ότι με την κίνηση αυτή αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους κατοίκους και την ευρύτερη περιοχή, χαρίζοντας περισσότερη αισιοδοξία και χαμόγελα σε όλους», ανέφερε σχετικά ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Πρόκειται για δύο εξελιγμένα πολυμηχανήματα που συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση ακόμα και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ο υπερσύγχρονος ψηφιακός έγχρωμος υπερηχοτομογράφος, που βρίσκεται πλέον στη διάθεση του Κ.Υ. Ανωγείων, χρησιμοποιεί προηγμένη μικροηλεκτρονική τεχνολογία και είναι κατάλληλος για πλήθος κλινικών εφαρμογών. Ο φορητός υπερηχοτομογράφος έχει σχεδιαστεί ειδικά για να επιτρέπει στους επαγγελματίες υγείας να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο μέσα από κλήσεις βίντεο και ήχου με ζωντανή ροή υπερήχων. Το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, εξοπλισμένο, πλέον, με τα δύο μηχανήματα, καλύπτει όλη τη βόρεια ορεινή περιοχή του Μυλοποτάμου και του Μονοφατσίου, 11 χωριά και περισσότερους από 9.000 κατοίκους.

Με τη δράση αυτή, η Eurolife ERB αποδεικνύει τη δέσμευσή της να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες. Τα οφέλη από την τοποθέτηση των δύο υπερηχοτομογράφων είναι πολλαπλά, καθώς η χρήση τους όχι μόνο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας του Κ.Υ. Ανωγείων, αλλά βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της περιοχής. Η Eurolife ERB πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη δράση ως μέρος του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, μέσω του οποίου έχει δεσμευθεί να υποστηρίζει την κοινωνία και τους ανθρώπους, εστιάζοντας σε ό,τι έχει αξία για τους ίδιους και τη ζωή τους.