Η Euronext ολοκλήρωσε την απόκτηση του Borsa Italiana αντί 4,4 δισ. ευρώ

Η Euronext ολοκλήρωσε την απόκτηση του Borsa Italiana αντί 4,4 δισ. ευρώ
An illustration shows the Euronext Amsterdam stock exchange in Amsterdam on April 7, 2021. - Amsterdam is vying for the top share as a trading spot in Europe after the United Kingdom departed the European Union in 2020 known as Brexit. (Photo by JOHN THYS / AFP) Photo: AFP

Την απόκτηση του Borsa Italiana αντί 4,4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Euronext την Πέμπτη 29 Απριλίου 2021. Η κίνηση αυτή είχε ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2020 και έλαβε, εντέλει, το «πράσινο φως» τον Μάρτιο. Η Euronext, μια ευρωπαϊκή εταιρεία συναλλαγών, αναδιαμορφώθηκε τον Ιανουάριο ώστε να προετοιμαστεί για την εξαγορά του ιταλικού ομίλου.

Ο Stéphane Boujnah, διευθύνων σύμβουλος της Euronext, δήλωσε την Πέμπτη ότι «ο Όμιλος αναδεικνύεται ως η κορυφαία ευρωπαϊκή στη δευτερογενή αγορά για τη χρηματοδότηση χρέους και μετοχών».

«Επιπλέον, η Euronext αυξάνει τη διαφοροποίηση της επιχείρησής του, προσφέροντας νέες δυνατότητες συναλλαγών» πρόσθεσε. Το κέντρο δεδομένων της Euronext θα εδρεύει στο Μπέργκαμο της Ιταλίας και θα λειτουργήσει από το 2022.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Borsa Italiana ανέφερε την Πέμπτη έσοδα 124,1 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ η Euronext ανέφερε έσοδα κατά 5%, στα 249,2 εκατομμύρια ευρώ, για την ίδια περίοδο.