Η Europ Assistance πρωτοπορεί στον Κλάδο του Αυτοκινήτου και επενδύει συστηματικά στην τεχνολογία

Τα 30 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά, η ηγετική θέση στις ασφαλιστικές υπηρεσίες Παροχής Φροντίδας & Βοήθειας και οι νέες καινοτόμες υπηρεσίες.

Τριάντα χρόνια επιτυχούς πορείας στην ελληνική αγορά συμπληρώνει φέτος η Europ Assistance Greece, θυγατρική της Europ Assistance με έδρα τη Γαλλία. Η ηγέτιδα εταιρεία σε ασφαλιστικές υπηρεσίες Παροχής Φροντίδας και Βοήθειας, μέσα σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την παγκόσμια οικονομία, λόγω της υγειονομικής κρίσης που ακούει στο όνομα covid19, κατάφερε το 2020 να ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη, κάνοντας πολλούς να μιλούν για την ανάδυση ενός case study στον ασφαλιστικό κλάδο.

Η βελτιστοποίηση των υφιστάμενων διαδικασιών, η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και η σύναψη νέων στρατηγικών συνεργασιών έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ανοδική πορεία της Europ Assistance Greece, η οποία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και την τρέχουσα χρονιά.

«Ξεπερνώντας τις προσδοκίες, κυρίως λόγω της έμφασης στην αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των εργασιών μας και την εισαγωγή νέων υπηρεσιών παράλληλα με τα παραδοσιακά product lines, το ελληνικό τμήμα της Europ Assistance κατάφερε το 2020 να συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών του Group με τις καλύτερες επιδόσεις, σε όρους επίτευξης στόχων και καινοτόμων υπηρεσιών. Η επένδυση μας στην τεχνολογία και την καινοτομία μας επιτρέπει να αναμένουμε ένα ακόμα πιο καρποφόρο 2021 μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας που μόνο στόχο έχουν τον πολλαπλασιασμό των ωφελειών που απολαμβάνουν οι ασφαλισμένοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Fortune ο Διευθύνων Σύμβουλος της Europ Assistance Greece, κ. Ιωάννης Πετούλης.

Στο Αυτοκίνητο, έναν κλάδο στον οποίο η Europ Assistance έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά της, η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί εισάγοντας υπηρεσίες διευκόλυνσης των πελατών της, μεταξύ των οποίων η νέα ψηφιακή εφαρμογή υποβολής αιτήματος οδικής βοήθειας και παρακολούθησης της πορείας του οχήματος βοήθειας με ταυτόχρονη εκτίμηση χρόνου άφιξης, καθώς επίσης και τα πλήρως εξοπλισμένα οχήματα της εταιρείας, τα οποία είναι σε θέση να προσφέρουν on the spot αποκατάσταση βλάβης σε ποσοστό 50%, αυξάνοντας κατακόρυφα την ικανοποίηση των πελατών.

Στις καινοτομίες της Europ Assistance έρχονται να προστεθούν και τα  νέα οχήματα heavy duty 4×4 που έχουν φέρει κυριολεκτικά επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παρέχει η εταιρεία τις υπηρεσίες της στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, σε υπόγεια και σε ολισθηρά εδάφη, όπου τα συγκεκριμένα οχήματα διευρύνουν τις δυνατότητες επέμβασης και δικαιώνουν τη στρατηγική επιλογή της ελληνικής θυγατρικής για ανανέωση του στόλου με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα οχήματα του Κλάδου.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως το 2021 έκανε ποδαρικό με την εμπορική διάθεση της υπηρεσίας ανέπαφης παραλαβής και παράδοσης οχήματος (Pick Up & Drop). Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη και βασίζεται σε πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία χρήστη με ειδικές digital εφαρμογές και προσωπικό που ανταποκρίνεται στα πιο αυστηρά standards υγιεινής και ασφάλειας.

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες, το ελληνικό τμήμα της Europ Assistance κατάφερε το 2020 να συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών του Group με τις καλύτερες επιδόσεις, σε όρους επίτευξης στόχων και καινοτόμων υπηρεσιών.

Η διοίκηση της εταιρείας αντιλαμβανόμενη τη σημασία της ομαλής και γρήγορης μετάβασης στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, προβαίνει σε αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών εργαλείων, εστιάζοντας στην ανάλυση των big data, που θα της επιτρέψουν την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της. Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει και υποστηρίζει στα συμβόλαιά της τα ηλεκτρικά οχήματα, παρακολουθώντας στενά και σε συνεργασία με καταξιωμένους technology partners τις εξελίξεις στον χώρο της τηλεματικής. Όπως αποκάλυψε ο κ. Πετούλης, προσεχώς θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά τα καινοτόμα προγράμματα Automatic Crash Notification και συσκευές που συνδέονται με το όχημα (OBD) με στόχο την περαιτέρω αυτοματοποίηση υπηρεσιών βοήθειας και τη διευκόλυνση των διαδικασιών διαχείρισης των claims από πλευράς συνεργαζόμενων ασφαλιστικών.

Τηλεϊατρική και Ανέπαφη Εξυπηρέτηση

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ευελιξία και προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα έτσι ώστε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, η Europ Assistance Greece δραστηριοποιήθηκε στις ανέπαφες υπηρεσίες βοήθειας, εκμεταλλευόμενη τις εξελιγμένες υποδομές, το εξειδικευμένο προσωπικό, τη διεθνή τεχνογνωσία και το omni channel Contact Center της, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση καθημερινά.

Με την εισαγωγή κατ’ οίκον υπηρεσιών εξέτασης και υγειονομικής φροντίδας, η Europ Assistance Greece έκανε ήδη από τα τέλη του 2020 τα πρώτα βήματα στον κλάδο Υπηρεσιών ανάγκης Υγείας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την τηλεϊατρική και εξειδικευμένες υπηρεσίες ιατρικής ανάγκης από απόσταση. Η απομακρυσμένη επικοινωνία με ευρύ φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων, σε απόλυτα ασφαλές τεχνολογικά περιβάλλον και σε 24ωρη βάση με προσιτό κόστος, είναι ήδη στα τελικά στάδια υλοποίησης και αναμένεται να είναι διαθέσιμη εντός του 1ου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Κίνηση ματ θεωρείται και η εξάπλωση στην παροχή υπηρεσιών τεχνικής βοήθειας στο Σπίτι και την Επιχείρηση, μέσα από τη διεύρυνση συνεργασιών με εξειδικευμένα δίκτυα τεχνικών και χαράσσοντας την επόμενη μέρα του έξυπνου σπιτιού / επιχείρησης (μέσω του IoT) σήμερα!

Ποια είναι η Europ Assistance

Η Europ Assistance, από το 1963, πρωτοπορεί στην παροχή Βοήθειας και Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, με παρουσία σήμερα σε περισσότερες από 200 χώρες, εξελίσσοντας συνεχώς τις παρεχόμενες λύσεις. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1991 αναπτύσσοντας προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της ενώ έχει επεκτείνει τη δράση της στους τομείς που καλύπτουν το Σπίτι, το Ταξίδι, το Αυτοκίνητο, την Υγεία και Concierge.