Η Εύβοια μετράει τις πληγές της: Επτά νεκροί, ένας αγνοούμενος και τεράστιες καταστροφές

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και δύο ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Εύβοια μετά από τις φονικές πλημμύρες του Σαββατοκύριακου, που άφησαν πίσω τους επτά νεκρούς, έναν αγνοούμενο αλλά και μεγάλες καταστροφές. Οι κάτοικοι που επλήγησαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια», που «σάρωσε» κυρίως τις περιοχές ΠολιτικάΜπούρτζι και Αμφιθέα, βρίσκονται σε απόγνωση και κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να περισώσουν τις περιουσίες τους, που βυθίστηκαν στα βροχόνερα και τη λάσπη. Τη βαθιά του οδύνη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην Εύβοια εξέφρασε μέσω tweet του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα, Δευτέρα, θα μεταβεί στην Εύβοια.

Μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής η λίστα των θυμάτων ανέβαινε.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και δύο ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι χθες, Κυριακή, είχε δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

• το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και

• το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR. Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο (2) Ε/Π, του ΠΣ και της ΕΛΑΣ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται στους πολίτες, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Η ηλεκτροδότηση σε όλες τις κεντρικές γραμμές του αστικού ιστού της κεντρικής Εύβοιας που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ. Τα συνεργεία συνέχισαν τις εργασίες για την αποκατάσταση αρκετών μεμονωμένων βλαβών στις περιοχές της παραλίας Αυλίδας και στην Ερέτρια. Οι μεγαλύτερες σε έκταση βλάβες εντοπίστηκαν σε περιοχή έξω από το Βασιλικό, όπου λόγω πτώσης στύλων περί τις 30 οικίες έμειναν χωρίς ρεύμα, στην περιοχή Μπούρτζι, όπου αντιστοίχως από πτώση στύλων επηρεάστηκε ένας μικρός αριθμός οικιών και στην περιοχή Καμαρίτσα.