Οι εξαγωγές των ελληνικών φρούτων αψηφούν την κρίση

Οι εξαγωγές των ελληνικών φρούτων αψηφούν την κρίση

Οι εξαγωγές των ελληνικών φρούτων το διάστημα 2009-2014 αυξήθηκαν κατά 30% σε αξία και κατά 37% σε όγκο.

Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, οι εξαγωγές των ελληνικών φρούτων την περίοδο 2009 έως το 2014 αυξήθηκαν κατά 30% σε αξία και κατά 37% σε όγκο.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγής και Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην 1η Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Στο πρόγραμμά μας το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα αποτελεί βασικό μοχλό για την οικονομική και κοινωνική ανόρθωση της χώρας. Κι αυτό γιατί είναι ο τομέας, ο οποίος μπορεί να συνδέσει τον πλούτο των φυσικών πόρων της χώρας μας με τη βιοποικιλότητα και την καταλληλότητα των εδαφοκλιματικών συνθηκών για την παραγωγή ενός ευρέως φάσματος ποιοτικών προϊόντων, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά», ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην προώθηση και ανάδειξη της ποιοτικής υπεροχής των ελληνικών προϊόντων, καθώς και σε μεθόδους παραγωγής που σέβονται το περιβάλλον. «Στρατηγική μας επιλογή είναι η ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, στηρίζοντας τόσο την παραγωγική διαδικασία και την επιχειρηματικότητα όσο και την παρουσία τους στη διεθνή αγορά», τόνισε ο κ. Αποστόλου.