Άλλη μια startup που έσπασε το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων

Άλλη μια startup που έσπασε το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων

Η AppLovin έκανε τεράστια διαφορά, μαζεύοντας το τεράστιο αυτό ποσό από Κινέζους επενδυτές.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες διαφημιστικές startup εταιρείες, η AppLovin. με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, δεν έχει διαθέσει κανένα επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Αντ’αυτού εξελίχθηκε σε μια κερδοφόρα επιχείρηση από τον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας της, λαμβάνοντας τέσσερα εκατ. δολάρια χρηματοδότηση, ενώ σύντομα θα εισέλθει στον κόσμο των unicorns (των εταιρειών που έχουν αξία άνω του ενός δισ. δολαρίων).

Σύμφωνα με το Fortune, η εταιρεία  συμφώνησε σήμερα να πωλήσει την πλειοψηφία των μετοχών της σε μια κινεζική επιχείρηση ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, την Orient Hontai Capital, στην τιμή των 1,42 δισ. δολαρίων.

Η εν λόγω συμφωνία ανακοινώθηκε στους εργαζόμενούς της σήμερα το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

«Ξεκινήσαμε την επιχείρηση αυτή πριν πέντε χρόνια, προτού ξεκινήσει το Facebook την κινητή διαφήμιση, διότι μέχρι τότε δεν υπήρχαν τρόποι για να διαφημίσουν οι προγραμματιστές εφαρμογών να προβάλλουν τη δουλειά τους», αναφέρει ο Adam Foroughi, Διευθύνων Σύμβουλος της AppLovin, προσθέτοντας ότι «η αποστολή μας όταν ξεκινήσαμε ήταν να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους με πιο έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους».

Ο Foroughi δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι επισκεπτόταν την Κίνα προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη μεγάλη ανάπτυξη της εταιρείας του. Μάλιστα, ανέφερε ότι συναντήθηκε με πολλούς δυνητικούς επενδυτές και εταίρους ώστε να λάβει μια προσφορά εξαγοράς.

Σύμφωνα με πηγές της Inc. η AppLovin σημείωσε 234 εκατ. δολάρια σε έσοδα το περασμένο έτος, ενώ οι προσδοκίες της εταιρείας είναι το ποσό αυτό να διπλασιαστεί έως το τέλος του 2016.