Η Facebook ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία τη General Electric

Η Facebook ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία τη General Electric
Photo:

Η Facebook είναι πλέον η έκτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον δείκτη S&P 500.

του Κρις Μάθιους

Η συνολική χρηματιστηριακή αξία της Facebook είναι πλέον μεγαλύτερη από εκείνη της General Electric, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από την ανακοίνωση εντυπωσιακών αποτελεσμάτων τριμήνου, γεγονός που έστειλε την αξία της μετοχής της στα ύψη. Η Facebook είναι πλέον η έκτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον δείκτη S&P 500, μεγαλύτερη από τις Wells Fargo, Johnson & Johnson και Amazon, και βέβαια μεγαλύτερη από την GE.

Η αλλαγή αυτή αντανακλά τη μεταβαλλόμενη φύση των αμερικανικών επιχειρήσεων. Η General Electric, με ηλικία άνω των 120 ετών, ιδρύθηκε από τον Τόμας Έντισον και κατέληξε να αντιπροσωπεύει τη βιομηχανική υπεροχή της αμερικανικής οικονομίας.

Η Facebook, απ’ την άλλη πλευρά, είναι μόνο δέκα ετών και αντιπροσωπεύει τη μετατόπιση της αμερικανικής οικονομίας από τη μεταποίηση προς τη δημιουργία λογισμικού και ιδεών.

Ένα στατιστικό στοιχείο που υπογραμμίζει τη διαφορά των δύο επιχειρηματικών μοντέλων: η GE απασχολεί πάνω από 300.000 εργαζομένους, ενώ η Facebook μόνο 12.000.