Η «φάλαινα των αιθέρων» στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Η «φάλαινα των αιθέρων» στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Δείτε εικόνες και βίντεο από το γιγαντιαίο Beluga Airbus.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας προσγειώθηκε σήμερα το εντυπωσιακό Beluga Airbus, γνωστό και ως φάλαινα των αιθέρων, σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις που πραγματοποιεί στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Beluga Airbus Νο5 προσγειώθηκε σήμερα στη χώρα μας το είναι ένα από τα πέντε που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Verladung des Weltraumlabors "Columbus" am 27.05.2006 in ein Airbus-Frachtflugzeug vom Typ "Beluga" auf dem gelände von EADS Space Transportation in Bremen.  Foto: Ingo Wagner
Verladung des Weltraumlabors "Columbus" am 27.05.2006 in ein Airbus-Frachtflugzeug vom Typ "Beluga" auf dem gelände von EADS Space Transportation in Bremen. Foto: Ingo Wagner
Foto: Ingo Wagner

Η σειρά «Beluga Airbus», είναι στην ουσία μεταποιημένα αεροπλάνα τύπου A300, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να καταστεί δυνατό να μεταφέρονται μεγάλα αντικείμενα και υπέρβαρα φορτία όπως εξαρτήματα και τμήματα αεροσκαφών. Τόσο το μέγεθος όσο και ο όγκος του Βeluga Airbus προκαλεί δέος, ενώ το βάρος του φορτίου του μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 115 τόνους, ενώ οι 47 τόνοι είναι το μεγαλύτερο επιτρεπτό φορτίο.

Τόσο το μέγεθος όσο και ο όγκος των αντικειμένων που δύναται να μεταφέρει (σ.σ. με φορτίο το βάρος της μπορεί να φτάσει τους 115 τόνους, από τα οποία οι 47 τόνοι είναι το μεγαλύτερο επιτρεπτό φορτίο) την έχουν καταστήσει από τα πλέον κοστοβόρα αεροπλάνα.

 

Και τα πέντε Beluga που είναι ιδιοκτησίας της Airbus “φουλάρουν” με 34.430 λίτρα καύσιμα!

Δείτε το βίντεο: