Η Fed επεκτείνει την ανταλλαγή νομισμάτων σε περισσότερες κεντρικές τράπεζες- Ισχυρή ζήτηση για δολάρια

Η Fed επεκτείνει την ανταλλαγή νομισμάτων σε περισσότερες κεντρικές τράπεζες- Ισχυρή ζήτηση για δολάρια
epa07133417 Attendees leave an open meeting of Federal Reserve Board of Governors in Washington, DC, USA, 31 October 2018. The Federal Reserve is considering changes to banking rules imposed after the economic downturn. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτός από τις υπάρχουσες συμφωνίες με μεγάλες κεντρικές τράπεζες, επεκτείνει τις γραμμές στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Δανία, την Κορέα, το Μεξικό, τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία.

Επεκτείνει το πρόγραμμα ανταλλαγής νομισμάτων και σε άλλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, καθώς η εντείνεται η ζήτηση για δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, εκτός από τις υπάρχουσες συμφωνίες με μεγάλες κεντρικές τράπεζες, η Fed τώρα επεκτείνει τις γραμμές στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Δανία, την Κορέα, το Μεξικό, τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία.

Οι γραμμές είναι γνωστές ως συμφωνίες ανταλλαγής δολαρίων και θα διαρκέσουν έξι μήνες.

Η Fed θα παρέχει $60 δισ. σε όλους, πλην της Δανίας, της Νορβηγίας και της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίες θα λάβουν 30 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετράει το νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών αντιπάλων του, έχει «σκαρφαλώσει» σε υψηλά επίπεδα, εν μέσω ισχυρού sell off περιουσιακών στοιχείων.

Η Fed έχει μόνιμη συμφωνία με την Τράπεζα του Καναδά, την Τράπεζα της Αγγλίας, την Τράπεζα της Ιαπωνίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την κεντρική τράπεζα Ελβετίας.