Η Fiat Chrysler ρίχνει 788 εκατ. δολάρια για να κάνει ηλεκτροκίνητο το Fiat 500

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα από τα πιο παραδοσιακά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας θα ακολουθήσει την νέα τάση.

Η Fiat Chrysler Automobiles, όπως και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, επενδύουν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα όσο εντείνονται οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή τόσο περισσότερο θα ασκούνται πιέσεις στους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να μειώσουν τους ρύπους των οχημάτων.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει αυστηρά όρια για το μέσο όρο των εκπομπών CO2, που εκπέμπουν τα μοντέλα τα οποία απαρτίζουν την γκάμα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Reuters, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία FCA, σχεδιάζει να διατηρήσει το υπάρχον μοντέλο 500 στη γκάμα της και παράλληλα να προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ειδικότερα, το Fiat 500, είναι το best seller της μάρκας και θα εξακολουθήσει να παράγεται με βενζινοκινητήρες. Η καινούργια ηλεκτρική έκδοση, έχει διπλό στόχο, την μείωση του μέσου όρου των ρύπων της μάρκας αφού πρόκειται για μια έκδοση μηδενικών ρύπων καθώς και την παρουσία της εταιρείας στη νέα κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων, που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Η Fiat Chrysler Automobiles, θα επενδύσει 788 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει μια γραμμή παραγωγής για τη νέα ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου 500, δήλωσε ο Pietro Gorlier, διευθύνων σύμβουλος της FCA για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η FCA, την Πέμπτη εγκατέστησε το πρώτο ρομπότ παραγωγής για τη μελλοντική γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Fiat 500 στο εργοστάσιο στο Mirafiori, της Ιταλίας. O προγραμματισμός προβλέπει την κατασκευή 80.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων Fiat 500 τον χρόνο. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η επένδυση για τα 500 EV, αποτελεί μέρος ενός προγράμματος ύψους 5,6 δισ. δολαρίων, το οποίο θα υλοποιηθεί έως το 2021, ανακοίνωσε η FCA. Εκτιμάται, ότι σταδιακά η παραγωγική ικανότητα θα επεκταθεί περαιτέρω.