Οι εξ ανατολής φήμες που εκτόξευσαν τη μετοχή της Netflix

Οι εξ ανατολής φήμες που εκτόξευσαν τη μετοχή της Netflix
Photo:

Η πιθανή εξάπλωση της εταιρείας στην Κίνα ανέβασε την τιμή της μετοχής της πάνω από τα 600 δολάρια.

Ήταν να μην εξαπλωθεί η φήμη ότι η Netflix σχεδιάζει άνοιγμα στην κινεζική αγορά. Αυτό έκανε τους επενδυτές να τρέξουν να ποντάρουν στην μεροχή της εταιρείας, και η αξία της να κλείσει την Παρασκευή στα 600 δολάρια, σημειώνοντας θεαματική άνοδο 5%.

Η αρχή έγινε όταν μια ανώνυμη πηγή δήλωσε στο Bloomberg ότι η Netflix ετοιμάζει συνεργασία με κινεζικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και την Wasu Media Holding, της οποίας ένα ποσοστό κατέχει ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Alibaba Group, Τζακ Μα.

Παρότι η Netflix δεν έχει επιβεβαιώσει τις φήμες, ο CEO Ριντ Χάστινγκς δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι η εταιρεία ζυγίζει τις πιθανότητες για εξάπλωση στην Κίνα.

Το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή βρήκε τη μετοχή της Netflix να κερδίζει περίπου 140 δολάρια, ή 29%, από τότε που η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά στοιχεία του α’ τριμήνου. Οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν κατά 24% σε αυτήν την περίοδο και οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 5 εκατ. φτάνοντας τα 40 εκατ. στις ΗΠΑ και τα 20 εκατ. στον υπόλοιπο πλανήτη.

Το περασμένο έτος η εταιρεία μπήκε στις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας ενώ ετοιμάζεται να μπει και στην αγορά της Ιαπωνίας. Μάλιστα, ο Χάστινγκς έχει θέσει ως στόχο την εξάπλωση της Netflix σε 200 χώρες (τώρα είναι σε 50) έως το τέλος του 2016.