Η Ford αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

Η Ford αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού
epa07287063 A Ford GoRide van at the North American International Auto Show at Cobo Center in Detroit, Michigan, USA, 15 January 2019. According to media reports, Volkswagen AG and Ford Motor Company plan to launch global commercial vans and midsize pickup trucks for sale around the world by 2022. The show offers media previews of vehicles and technologies before opening to the public on 19 January. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ήδη πολλές αντιπροσωπείες σε αρκετές χώρες αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις πωλήσεις τους.

Η Ford αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες επιπτώσεις του κορωνοϊού. Το μέτρο αυτό ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη που έχουν στο επίκεντρό τους την επιδημία του κορωνοϊού, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Η απόφαση της Ford να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή θα συμβάλει στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Οι προμήθειες εξαρτημάτων στα εργοστάσια παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη διακόπηκαν με αυξανόμενο ρυθμό την ώρα που οι πωλήσεις οχημάτων σε ολόκληρη τη βιομηχανία μειώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα πολλές αντιπροσωπείες σε αρκετές χώρες αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις πωλήσεις τους. Ωστόσο, οι υπηρεσίες συντήρησης των οχημάτων θεωρείται σημαντική κοινωνική ανάγκη και οι αντιπροσωπείες συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την ήπειρο.

Οι εγκαταστάσεις κατασκευής οχημάτων σε Κολονία και Saarlouis στη Γερμανία, μαζί με τη μονάδα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, αναστέλλουν από σήμερα την παραγωγή, ενώ η μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων και κατασκευής κινητήρων στη Βαλένθια στην Ισπανία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή της από την προηγούμενη Δευτέρα.