Η Forthnet καλύπτει πλέον κάθε γωνιά της Ελλάδας

Η Forthnet καλύπτει πλέον κάθε γωνιά της Ελλάδας

Η εταιρεία αναδείχθηκε πάροχος καθολικής υπηρεσίας για τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας.

H Forthnet AΕ αναδείχθηκε πάροχος καθολικής υπηρεσίας για τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία, για τα επόμενα χρόνια, θα εξυπηρετεί, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες αιτήματα για παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, όσο απομακρυσμένο και αν είναι αυτό από υφιστάμενα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για την επιλογή παρόχου που θα αναλάβει, στο πλαίσιο της Καθολικής Υπηρεσίας (ΚΥ), την παροχή «πρόσβασης σε σταθερές θέσεις και παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών» στην ελληνική επικράτεια και μειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία Forthnet AΕ.

Η προσφορά (μέγιστη αποζημίωση) ανέρχεται στα 4.930.000 ευρώ.

Η δημοπρασία ήταν πολλαπλών γύρων με μειούμενο τίμημα.

Για τα στοιχεία ΚΥ, «υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου και κατάλογοι συνδρομητών» και «κοινόχρηστα τηλέφωνα και άλλα σημεία πρόσβασης στην κοινόχρηστη φωνητική τηλεφωνία», για τα οποία, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, υποβλήθηκε μόνο μία έγκυρη αρχική οικονομική προσφορά, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, επιλέχθηκε ως πάροχος ΚΥ η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ, (χωρίς τη διεξαγωγή δημοπρασίας πολλαπλών γύρων).

Μέγιστο ποσό, μέχρι του οποίου δύναται η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ να αποζημιωθεί ανά στοιχείο ΚΥ ανά έτος είναι για την «υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου και κατάλογοι συνδρομητών» οι 777.000 ευρώ και για τα «κοινόχρηστα τηλέφωνα και άλλα σημεία πρόσβασης στην κοινόχρηστη φωνητική τηλεφωνία» τα 2.543.000 ευρώ.