Οι φτωχοί στο Facebook, οι πλούσιοι στο Instagram

Οι φτωχοί στο Facebook, οι πλούσιοι στο Instagram

Οι ταξικές διαφορές στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από την έρευνα του Pew Research Center.

Σύμφωνα με την έρευνα του Pew Research Center που δημοσιεύεται στο New York Mag, αποδεικνύει πως υπάρχουν ταξικές διαφορές και στα κοινωνικά δίκτυα.

Η έρευνα επίσης διαψεύδει τα δημοσιεύματα και μελέτες που έδειχναν πως οι νέοι εγκαταλείπουν το Facebook , με την πλατφόρμα να παραμένει το κυρίαρχο κοινωνικό δίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που ισχύει και για τις μικρότερες ηλικίες.

Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, της έρευνας δεν είναι το συντριπτικό ποσοστό που προτιμά το Facebook, αλλά το ταξικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα από το ποσοστό αυτό.

Η μελέτη δείχνει  πως η πλειοψηφία που στηρίζει το Facebook έχει μεγάλη οικονομική διαφορά από τους έφηβους που προτιμούν το Instagram και προέρχεται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Οι διαφορές που σημειώνονται είναι αρκετά μεγάλες μια και στις οικογένειες με μέσο ετήσιο εισόδημα κάτω από 30.000 δολάρια το Facebook συγκεντρώνει το 51% των χρηστών ενώ το Instagram και το Snapchat το 19% και το 7% αντίστοιχα.

Στις οικογένειες όμως με ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 δολάρια, τα ποσοστά κυμαίνονται ως εξής: 31% Facebook – 25% Ιnstagram και 15% Snapchat. Αυτή η διαφοροποίηση γίνεται αισθητή σε όλες τις μετρήσεις που αφορούν τα παιδιά οικογενειών για τα ενδιάμεσα εισοδήματα και αυξάνει σταδιακά καθώς ανεβαίνει και η οικονομική κλίμακα όπως φαίνεται και από το παρακάτω διάγραμμα.

Πηγή: digi1.gr