Η Γαλλία αναμένει «υπερηχητική» αύξηση των κρουσμάτων σε «στρατοσφαιρικά επίπεδα»

Η Γαλλία αναμένει «υπερηχητική» αύξηση των κρουσμάτων σε «στρατοσφαιρικά επίπεδα»
epa08292422 Tourists wearing protective face masks visit Disneyland Paris theme park in Marne-la-Vallee, near Paris, France, 13 March 2020. Disneyland Paris is to close on 15 March 2020 due to the ongoing coronavirus outbreak. France will ban all gatherings of more than 100 people, Prime Minister Edouard Philippe announced on 13 March 2020. Over 2,870 cases of COVID-19 infections and 61 deaths have been confirmed so far in France. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON EDITORIAL USE ONLY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η «υπερηχητική» αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 στην Γαλλία αναμένεται να συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες και δεν υπάρχουν ενδείξεις για αντιστροφή της τάσης, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων φθάνει σε «στρατοσφαιρικά επίπεδα» στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς, γύρω από το Παρίσι, και σε ορισμένες άλλες περιοχές της Γαλλίας και η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πιθανόν να επιδεινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε πολλά υπερπόντια εδάφη, όπως η Γουαδελούπη και η Γουιάνα, η Μαγιότ, το Σεν Μαρτέν και το Σεν Μπαρτελεμί, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 που προκαλείται από την παραλλαγή Όμικρον του ιού.

Η Ρεϋνιόν και η Μαρτινίκα βρίσκονται από τις 27 Δεκεμβρίου σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, η οποία επιτρέπει στους περιφερειάρχες να επιβάλλουν μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Η επέλαση της Όμικρον, σε συνδυασμό με την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στο γαλλικό αρχιπέλαγος, έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων της νόσου, δημιουργώντας απειλή για την ανάπτυξη σοβαρών μορφών της νόσου και υπερβάλλουσα πίεση στις υγειονομικές δομές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ