Η Γαλλία θα διατηρήσει τις ανώτατες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και το επόμενο έτος

Η Γαλλία θα διατηρήσει τις ανώτατες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και το επόμενο έτος
2021-10-04 13:51:39 Energy prices are rising, reaching new record highs time and again. Families should take into account that the final bill of the energy company could be hundreds of euros higher this year.anp/hollandse Hoogte/lex van lieshout (Photo by lex van lieshout fotografie / ANP MAG / ANP via AFP) Photo: AFP
Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στις δύο βασικές αγορές της Ευρώπης, τη Γαλλία και τη Γερμανία, εκτινάχθηκε περισσότερο από 25% την Παρασκευή και σημειώνει ρεκόρ σχεδόν καθημερινά.

Της Erin Prater

Η Γαλλία θα διατηρήσει τα ανώτατα όρια στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και το επόμενο έτος, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα νοικοκυριά από την εκτίναξη των τιμών.

Οι τιμές θα είναι «συγκρατημένες» το 2023 και οι καταναλωτές δεν θα κληθούν να πληρώσουν τη διαφορά μεταξύ του αυξανόμενου κόστους και των σημερινών ορίων τιμών, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. Η κυβέρνηση έχει περιορίσει την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στο 4% μέχρι το τέλος του έτους.

Η δέσμευση της Γαλλίας έρχεται την ώρα που οι λογαριασμοί των νοικοκυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να κάνουν άλμα τον Οκτώβριο μετά την αύξηση του ανώτατου ορίου κόστους. Αντιμέτωπη με την εκτίναξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας για να συζητήσουν λύσεις σε επίπεδο ΕΕ και τις επιπτώσεις στη θέρμανση και τη βιομηχανική δραστηριότητα αυτόν τον χειμώνα.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στις δύο βασικές αγορές της Ευρώπης, τη Γαλλία και τη Γερμανία, εκτινάχθηκε περισσότερο από 25% την Παρασκευή και σημειώνει ρεκόρ σχεδόν καθημερινά. Οι αυξήσεις οφείλονται στην πτώση της παραγωγής ηλεκτρισμού από πυρηνική ενέργεια στη Γαλλία και στον περιορισμό από τη Ρωσία των προμηθειών φυσικού αερίου.

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει ένα σύστημα για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις αυτόν τον χειμώνα, σύμφωνα με το οποίο θα λαμβάνουν προνομιακές τιμές ρεύματος με αντάλλαγμα να συμφωνήσουν να περιορίσουν τη χρήση τους σε περιόδους υψηλής ζήτησης, όπως οι πολύ κρύες ημέρες, ανέφερε το AFP.

Αυτό ισχύει εδώ και χρόνια για τους μεγάλους βιομηχανικούς χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι συμφωνούν να μειώσουν την παραγωγή τους όταν η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι περιορισμένη.

Πηγή: Fortune.com