Η γαλλική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα, να κλείσουν το wi-fi και να χαμηλώσουν τον κλιματισμό

Η γαλλική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα, να κλείσουν το wi-fi και να χαμηλώσουν τον κλιματισμό
epaselect epa07672973 A girl cools down in the fountains of Trocadero, across from the Eiffel Tower, during a heatwave in Paris, France, 25 June 2019. According to forecasters, the temperatures should rise to almost 40 degrees Celsius in the coming days. EPA/IAN LANGSDON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο καύσωνας ήταν μια έντονη υπενθύμιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης να καταναλωθούν λιγότερα ορυκτά καύσιμα.

Η γαλλική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα, να αποσυνδέσουν το Wi-Fi και να χαμηλώσουν τον κλιματισμό για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία οδηγεί σε ραγδαία αύξηση του κόστους ρεύματος και απειλεί την τροφοδοσία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο καύσωνας αυτή την εβδομάδα με θερμοκρασίες-ρεκόρ και δασικές πυρκαγιές ήταν επίσης μια έντονη υπενθύμιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης να καταναλωθούν λιγότερα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν σε δημοσιογράφους στο Παρίσι την Τετάρτη.

«Όταν φεύγετε για το Σαββατοκύριακο ή για διακοπές, απενεργοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές», είπε ο Βεράν μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Αποσυνδέστε το wifi σας, χαμηλώστε λίγο το αιρ-κοντίσιον. Και φυσικά σβήστε τα φώτα όταν δεν είστε στο δωμάτιο».