Πτώση κερδών για την GameStop, μετά από την «τρελή» εβδομάδα και τα κέρδη του 68%

Πτώση κερδών για την GameStop, μετά από την «τρελή» εβδομάδα και τα κέρδη του 68%
The electronic game retailer has seen it's stock price soar from 3.25 US dollars in April 2020 to close at 347.51 US dollars on 27 January. The company has drawn interest from investors in online chat groups and created as much as 3 billion US dollars in value losses for short sellers. EPA/CJ GUNTHER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι καθαρές πωλήσεις αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 872 και 892 εκατομμυρίων δολαρίων, από 1,237 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Κάμψη των εσόδων από τις πωλήσεις της αναμένει η GameStop για το πρώτο τρίμηνο του 2024, καθώς οι πελάτες μεταβαίνουν στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών και συλλεκτικών αντικειμένων μέσω διαδικτύου, ενώ η εταιρεία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα φυσικά της καταστήματα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τώρα ότι οι καθαρές πωλήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 872 και 892 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τα 1,237 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Ακόμα, η GameStop ανέφερε το σχέδιό της να προσφέρει διάφορους τίτλους που κυμαίνονται από προνομιούχες μετοχές, μετοχές αποθετηρίου, δικαιώματα προαίρεσης, συμβόλαια αγοράς, μονάδες και δικαιώματα εγγραφής που μπορεί να είναι μετατρέψιμα σε κοινές μετοχές της ή να μπορούν να ασκηθούν ή να ανταλλαγούν με αυτές.

Σημειώνεται πως η μετοχή της GameStop καθώς και των άλλων meme μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο κλείνουν την Παρασκευή μια εβδομάδα με μεγάλες μεταβολές, εν μέσω του μεγάλου ενδιαφέροντος για τους εν λόγω τίτλους από τους επενδυτές τις τελευταίες μέρες.

Η μετοχή της GameStop έγραψε απώλειες 30% την Πέμπτη στην Wall Street, αλλά σε επίπεδο εβδομάδας κινείται προς κέρδη 58%, έχοντας ανέβει πάνω από 160% τις τελευταίες 30 μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: