Η GAP εξετάζει την πιθανότητα να βάλει «λουκέτο» σε όλα τα καταστήματά της στην Ευρώπη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επί του παρόντος, ο όμιλος διαθέτει 158 καταστήματα franchise στην Ευρώπη, πέρα από τα καταστήματα που ανήκουν στην εταιρεία, και είπε ότι αυτά θα ήταν το επίκεντρο.

Το ενδεχόμενο κλείσιμο των 129 καταστημάτων και του κέντρου διανομής της Gap, θα έθετε σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η εταιρεία φέρεται σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Guardian, να θέλει να λειτουργήσει πλέον στην Ευρώπη μέσω «συνεργασιών», ενδεχομένως τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε άλλα καταστήματα.

Επί του παρόντος, ο όμιλος διαθέτει 158 καταστήματα franchise στην Ευρώπη, πέρα από τα καταστήματα που ανήκουν στην εταιρεία, και είπε ότι αυτά θα ήταν το επίκεντρο. «Καθώς προχωράμε στην αναθεώρηση, θα εξετάσουμε τη μεταφορά στοιχείων της επιχείρησης σε ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη ως μέρος μιας προτεινόμενης επέκτασης μοντέλου εταιρικής σχέσης», δήλωσε ο Mark Breitbard, επικεφαλής των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Gap.

Σε μια χρονιά που οι δαπάνες για τεχνολογία έχουν μειώσει αισθητά την αγορά ρούχων, οι καταναλωτές έχουν επίσης αρχίσει να αμφισβητούν τη λεγόμενη βιομηχανία γρήγορης μόδας και τις περιβαλλοντικές και ηθικές της επιπτώσεις, και αυτό είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που η Gap αντιμετωπίζει δυσκολίες στα φυσικά της καταστήματα.

Η Gap είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2020 σχέδια για κλείσιμο περισσότερων από 200 μη-κερδοφόρων καταστημάτων Gap και Banana Republic παγκοσμίως, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης. Οι επιδόσεις των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της χρονιάς στην Ευρώπη ήταν πολύ χειρότερες εν μέσω εκτεταμένων lockdown για τον έλεγχο της πανδημίας και οι πωλήσεις μειώθηκαν σχεδόν 47% κατά τη διάρκεια του τριμήνου του καλοκαιριού στα 72 εκατομμύρια δολάρια.