Η GEFCO ενισχύει την παρουσία της και ιδρύει θυγατρική στην Ελλάδα

Η GEFCO ενισχύει την παρουσία της και ιδρύει θυγατρική στην Ελλάδα

Ο όμιλος ανακοίνωσε σήμερα τη λειτουργία του στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής του GEFCO Ελλάδος.

Στην ενίσχυση της παρουσίας του στην ελληνική αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας (διαμεταφορά & logostics), στοχεύει ο ρωσικών συμφερόντων όμιλος GEFCO. Σημειώνεται ότι ποσοστό 75% της GEFCO αποκτήθηκε το 2012 από τους ρωσικούς σιδηρόδρομους, ενώ ποσοστό 25% διατηρεί ο όμιλος PSA Peugeot Citroen.

Με τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα, η GEFCO ενισχύει το αποτύπωμα της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο όμιλος ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τη λειτουργία του στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής του GEFCO Ελλάδος, μεταφέροντας την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του σε παγκόσμιες λύσεις, σχεδιασμένες να υποστηρίζουν τους κατασκευαστές.

Όπως ανέφερε ο Φαμπιέν Γκοσέ (Fabien Gauchet), γενικός διευθυντής της GEFCO Ελλάδας, η GEFCO έχει προχωρήσει ήδη από το καλοκαίρι του 2015 στην ίδρυση θυγατρικής στην Ελλάδα. «Ήρθαμε στην Ελλάδα μια δύσκολη στιγμή, αλλά εμπιστευτήκαμε τη χώρα. Η Ελλάδα ανακάμπτει οικονομικά και πιστεύουμε ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Αποτελεί μια από τις ανερχόμενες οικονομίες στην Ανατολική Ευρώπη και θα κάνει δυναμικό comeback» ανέφερε ο κ. Γκοσέ.

Επίσης πρόσθεσε, ότι η χώρα προσφέρει μια ιδανική τοποθεσία ανάμεσα στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Η Ελλάδα διαθέτει πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που καθιστούν τη θέση της κομβική για έναν σημαντικό φορέα logistics. Συγκεκριμένα, είναι η χώρα που εμφανίζει τη μεγαλύτερη ιδιοκτησία πλοίων, ελέγχοντας σήμερα το 18% του παγκόσμιου στόλου, ενώ τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αποτελούν πύλες προς τη Νοτιοανατολική και την Κεντρική Ευρώπη.

Παράλληλα, η Ελλάδα ξεκινά ήδη και συμμετέχει σε πολλά προγράμματα που αποσκοπούν στην ανανέωση, επέκταση και βελτίωση των υποδομών της, ενώ και η ελληνική βιομηχανική παραγωγή παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, επεξεργασίας καπνού, κλωστοϋφαντουργίας, φαρμακευτικών, χημικών, μεταλλευμάτων, πετρελαίου και μετάλλων.

«Η GEFCO επιδιώκει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και την παρουσία της στην ελληνική αγορά και αναμένεται σχεδόν να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της το 2017. Σκοπεύουμε, επίσης, να μεταφέρουμε στις εγχώριες επιχειρήσεις την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει εδώ και δεκαετίες στον τομέα των logistics, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της χώρας» ανέφερε ο Φαμπιέν Γκοσέ.

Η GEFCO Ελλάδας θα αναπτύξει περαιτέρω λύσεις, όπως οι μεταφορές με ελεγχόμενη θερμοκρασία για τους τομείς των τροφίμων και της φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίοι έχουν μεγάλη παρουσία στην Ελλάδα. Η GEFCO Greece προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών μεταφορών και logistics στους τομείς αυτοκινητοβιομηχανίας, βιομηχανίας, FMCG, λιανικού εμπορίου, δίτροχων οχημάτων, αεροδιαστημικής και άμυνας, «high and heavy» μεταφορών, υγείας, ενέργειας και εταιρειών ηλεκτρονικών προϊόντων.

Ο γενικός διευθυντής της GEFCO Ελλάδας, Φαμπιέν Γκοσέ, αναφερόμενος στο οικονομικό αποτύπωμα της εταιρείας έπειτα από δύο χρόνια επισημαίνει ότι η GEFCO Ελλάδας αποδίδει εξαιρετικά. Το 2016 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ και το 2017 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 6 εκατ. ευρώ.

Το 2018 ο τζίρος εκτιμάται στα 8 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 στα 12 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία χτίζει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο πελατών στον κλάδο της βιομηχανίας, της φαρμακοβιομηχανίας, των καλλυντικών και της αυτοκινητοβιομηχανίας και στόχος της διοίκησης είναι μέχρι το 2020 να περιλαμβάνεται στις δέκα καλύτερες εταιρείες logistics στην Ελλάδα και ο τζίρος της να ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Ζαν Λορέν (Pierre-Jean Lorrain) εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GEFCO για την Κεντρική Ευρώπη, τις βαλκανικές και τις μεσογειακές χώρες τόνισε: «Ως εταιρεία με μοναδική εμπειρία στη διαχείριση και βελτιστοποίηση σύνθετων αλυσίδων εφοδιασμού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε την εμπειρία μας αυτή, καθώς και την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη των πελατών μας στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους οικονομικούς τους στόχους, το επίπεδο εξυπηρέτησης και την ποιότητα υπηρεσιών που απαιτείται».

Με εμπειρία 68 ετών, ο όμιλος GEFCO έχει αναπτύξει ισχυρή εξειδίκευση στη διαχείριση σύνθετων αλυσίδων εφοδιασμού για τους πελάτες του. Με παρουσία σε περισσότερες από 150 χώρες, η GEFCO είναι μία από τις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες του χώρου της. Πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 4,2 δισ. ευρώ το 2016 και απασχολεί 12.000 εργαζόμενους.

Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 300 τοποθεσίες παγκοσμίως, η GEFCO αναπτύσσοντας το δίκτυό της στις πέντε ηπείρους. Ξεκινώντας από το χώρο των logistics στην αυτοκινητοβιομηχανία -μία από τις πιο απαιτητικές βιομηχανίες σε ό,τι αφορά την εφοδιαστική της αλυσίδα- η GEFCO εκμεταλλεύεται την εμπειρία της και αναπτύσσει συνεχώς τεχνογνωσία για την εξυπηρέτηση πελατών από διάφορους βιομηχανικούς τομείς: αυτοκινητοβιομηχανία, βιομηχανία, ενέργεια, ηλεκτρονικά, FMCG, φαρμακοβιομηχανία και γεωργία.