Η General Electric δίνει 1,4 δισ δολάρια για 3D Printing εταιρείες

Η General Electric δίνει 1,4 δισ δολάρια για 3D Printing εταιρείες
The logo of General Electric is pictured at the 26th World Gas Conference in Paris, France, June 2, 2015. REUTERS/Benoit Tessier - RTR4YIOG Photo:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας οι νέες επιχειρηματικές της κινήσεις θα αποφέρουν  1 δισ. δολάρια μέχρι το 2020 .

Τη πρόθεσή της να αγοράσει δύο ευρωπαϊκές εταιρείες τρισδιάστατων εκτυπώσεων, τη σουηδική Arcam και τη γερμανική SLM Solutions, για το ποσό του 1,4 δισ. δολαρίων εξέφρασε η General Electric για να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση των κατασκευαστών για τις ψηφιακές τεχνολογίες .

Οι 3D εκτυπώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί από τους μηχανικούς για την κατασκευή πρωτοτύπων εδώ και δεκαετίες, αλλά πλέον η χρήση τους είναι αρκετά διαδεδομένη σε μια μεγάλη γκάμα εργασιών όπως στην οδοντιατρική μέχρι και την κατασκευή τμημάτων των αεροσκαφών.

Η GE ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προσφέρει 38 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά 683 εκατ. Δολάρια για SLM Solutions, η οποία κατασκευάζει μηχανήματα λέιζερ για μεταλλικές τρισδιάστατες εκτυπώσεις για τον τομέα της αεροδιαστημικής βιομηχανίας , της ενέργεια, της υγειονομικής περίθαλψης και των αυτοκινητοβιομηχανιών.  .

Τέλος, έχει  συμφωνήσει να αγοράσει το 31,5 % των μετοχών από βασικούς τους μετόχους της εταιρείας. Θα προσφέρει ακόμα 285 σουηδικές κορώνες ανά μετοχή και συνολικά 658 εκατ. δολάρια για την Arcam, η οποία εφηύρε τη μηχανή τήξεως με δέσμη ηλεκτρονίων για 3D εκτύπωση με βάση τα μέταλλα.