Η General Motors «τραβάει από την πρίζα» μια σειρά από διάσημα μοντέλα

Η General Motors «τραβάει από την πρίζα» μια σειρά από διάσημα μοντέλα

Επίσης απολύει σημαντικό μέρος του προσωπικού της και κλείνει εργοστάσια.

 

Με μια κίνηση η οποία αναμένεται να εξοικονομήσει 6 δισ. δολάρια ως το 2020, η General Motors ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πλάνο μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης της παραγωγής της, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων απολύσεις του 15% του προσωπικού της και κλείσιμο πέντε εργοστασίων την επόμενη χρονιά.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ γνωστοποίησε επίσης ότι θα σταματήσει την παραγωγή ορισμένων μοντέλων της, φεύγοντας από τα σεντάν που σημείωναν χαμηλές πωλήσεις και ρίχνοντας το βάρος σε cross-overs, pickup trucks και SUVs. Επιπλέον, η έρευνα θα συνεχιστεί και στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Πολλά από τα μοντέλα που θα σταματήσουν να παράγονται είναι μεταξύ των περισσότερων από 200.000 οχημάτων τα οποία ανακλήθηκαν πριν μερικούς μήνες εξαιτίας ενός προβλήματος στο πεντάλ του φρένου.

Τα αυτοκίνητα που από εδώ και στο εξής θα σταματήσουν σταδιακά να εμφανίζονται στους δρόμους είναι τα εξής: Chevrolet Volt, Chevrolet Cruze, Chevrolet Impala, Cadillac CT6, Cadillac XTS και Buick LaCrosse.