Η Generali βρίσκεται στο πλευρό των ασφαλισμένων της για τις ζημιές από τον «Ιανό»

Η Generali βρίσκεται στο πλευρό των ασφαλισμένων της για τις ζημιές από τον «Ιανό»
epa06865840 An exterior view of the Generali headquarters in Cologne, Germany, 05 July 2018. Generali sells most of its shares of Generali life insurances in Germany to the Viridium Group. The transaction comprises four million contracts with guaranteed investments of 37 billion euros. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
H Generali έχει καταγράψει πάνω από 300 περιστατικά πρόκλησης ζημιών από την κακοκαιρία σε έξι νομούς.

Στο πλευρό των ασφαλισμένων της συνεχίζει να βρίσκεται η Generali, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσε το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», στη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, πάνω από 300 περιστατικά έχουν καταγραφεί σε έξι νομούς: Λευκάδας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ηλείας, Καρδίτσας, Τρικάλων. Το 53% των ζημιών αφορούν επιχειρήσεις και κατοικίες, ενώ το 47% αφορά στον κλάδο αυτοκινήτου και εντοπίζεται κυρίως στο νομό Καρδίτσας. Καταστροφές λόγω του φαινομένου έχουν προκληθεί και στο οδικό δίκτυο και ιχθυοκαλλιέργειες, στην ασφαλιστική κάλυψη των οποίων συμμετέχει και η Generali.

Η Generali αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι έθεσε σε λειτουργία μηχανισμό εκτάκτου ανάγκης για την ταχύτερη καταγραφή των περιστατικών, την αξιολόγησή τους και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Από την πρώτη στιγμή έφτασαν στην Καρδίτσα, όπου καταγράφεται το 95% των ζημιών του κλάδου αυτοκινήτου, πραγματογνώμονες από όμορους Νομούς, οι οποίοι συμβουλεύουν και καθοδηγούν τους ασφαλισμένους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη αποζημίωση των ασφαλισμένων.

Ειδικά για το κλάδο αυτοκινήτου, ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα:

– Δωρεάν παροχή της δεύτερης μεταφοράς του οχήματος, σε συνεργασία με την Europ Assistance

– Ανάληψη του κόστους του βιολογικού καθαρισμού και των διερευνητικών εργασιών για την επισκευή του οχήματος

– Η πλήρης ανάληψη της διαδικασίας για την εξέλιξη της αποζημίωσης, απαλλάσσοντας τους Ασφαλισμένους από κάθε έγνοια

Στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων, επιχειρήσεων και κατοικίας, η εταιρεία έχει επιταχύνει τη διαδικασία αποζημίωσης, εγκρίνοντας – μετά τη δήλωση και αυτοψία – ποσά προκαταβολών για την πιο άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Ενώ, ήδη σε κάποιες περιπτώσεις, έχει προχωρήσει σε καταβολές προκαταβολών στο 20% της αρχικής εκτίμησης της ζημιάς.

Δήλωση

Όπως σημειώνει και ο Π. Βασιλόπουλος, Chief Technical Manager της Generali: «Βασική μας προτεραιότητα είναι να βρισκόμαστε στο πλευρό των ασφαλισμένων μας, σε κάθε δύσκολη στιγμή, άμεσα και αποτελεσματικά. Έτσι και στην συγκεκριμένη περίσταση που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών, διατηρούμε ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας με τους Συνεργάτες μας, καταγράφοντας τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων πελατών μας και, ήδη, έχουμε προχωρήσει σε προκαταβολές για διευκόλυνσή τους. Η Generali εκπληρώνει τον ρόλο της και κάνει πράξη την υπόσχεση για άμεση ασφαλιστική κάλυψη με ταχύτητα , ευαισθησία και συνέπεια ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες».