Η γενναιόδωρη δωρεά 5 εκατ. δολαρίων της Ριάνα για τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέσω του φιλανθρωπικού της οργανισμού η Ριάνα προχώρησε σε μία δωρεά προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα έναντι στον νέο κορωνοϊό.

Σε μια άκρως γενναιόδωρη κίνηση προχώρησε η διάσημη σταρ της ποπ Ριάνα, δωρίζοντας μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού της 5 εκατ. δολάρια για την μάχη του πλανήτη κόντρα στον κορωνοϊό.

Μέσω του οργανισμού «Clara Lionel Foundation» πήρε την απόφαση να δώσει ένα τεράστιο ποσό που θα μοιραστεί για διάφορους σκοπούς στις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Συγκεκριμένα τα χρήματα θα πάνε σε τράπεζες φαγητού που διοργανώνουν συσσίτια για ευπαθείς ομάδες και ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τον ιό.

Η Ριάνα έδωσε στον συγκεκριμένο οργανισμό το όνομα της γιαγιάς της το 2012. Όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει κοινωνίες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην εκπαίδευση. Κατά κύριο λόγο έχει στόχο την ίση αντιμετώπιση στη εκπαίδευση των μειωτικών ομάδων σε όλο το κόσμο.

Παράλληλα, θα προμηθεύσει με τεστ για τον κορωνοϊό χώρες όπως η Αϊτή και το Μαλάουϊ, όπως επίσης και τον εξοπλισμό αυτών και άλλων των χωρών.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την αγορά υγειονομικού υλικού για νοσηλευτικό προσωπικό και διαγνωστικά εργαστήρια που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον ιό που στερεί τη ζωή σε χιλιάδες ανά τον κόσμο.

Μέρος του μεγάλου ποσού θα πάει και σε ιατρικές εταιρείες και εργαστήρια ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την εύρεση ενός εμβολίου κόντρα στον κορωνοϊού.

«Ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο σημαντικό να προσέχουμε ο ένας τον άλλον και να παρέχουμε βοήθεια σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη. Εκεί που δέχονται τα ευκολότερα χτυπήματα από την πανδημία, ανάφερε η Τζάστιν Λούκας, Γενική Διευθύντρια του Clara Lionel Foundation.