Οι Γερμανοί στέλνουν τους τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί στέλνουν τους τουρίστες φέτος στην Ελλάδα
Τουρίστες περπατούν κάτω από το λόφο της Ακρόπολης, Αθήνα, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018. Στις 21 Ιουνίου μετά από συνεδρίαση του Eurogroup αποφασίστηκε η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο, το οποίο λήγει και επίσημα στις 20 Αυγούστου του 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα γερμανικά ΜΜΕ στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα είχε πολύ λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων.

Την Ελλάδα, η οποία «πέρασε ελαφρά την κρίση του κορωνοϊού», αναφέρει ως έναν από τους πιθανούς προορισμούς για τις φετινές διακοπές των Γερμανών στο εξωτερικό, το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του καναλιού, επισημαίνεται ότι πολλές χώρες χαλαρώνουν όλο και περισσότερο τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός το οποίο «ξυπνάει ελπίδες για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό».

«Σχολεία ανοίγουν, η άθληση σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται και πάλι, σε πολλά μέρη θα επιτραπεί σύντομα σε καφέ και εστιατόρια να υποδεχθούν πελάτες (…) Για την ώρα ισχύει ταξιδιωτική οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για όλον τον κόσμο. Από τον Ιούλιο όμως θα μπορούσαν να επιτραπούν και πάλι τα τουριστικά ταξίδια», συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το ARD τονίζει ότι «μέχρι τώρα έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό ελαφρά» την κρίση του κορωνοϊού και θέλει σύντομα να επιτρέψουν στην χώρα και πάλι τουρίστες. Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνεται και η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι η Ελλάδα θα ανοίξει για τον τουρισμό από το εξωτερικό την 1η Ιουλίου, ενώ επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες έως τις 15 Μαΐου.

«Ξαφνικά φαίνονται πιθανές οι διακοπές στη Μαγιόρκα και την Ελλάδα», τιτλοφορείται δημοσίευμα της «Berliner Zeitung» σχετικά με τις δυνατότητες που θα έχουν φέτος οι Γερμανοί για διακοπές στο εξωτερικό.

Ο συντάκτης αναφέρεται σε πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας, εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Τόμας Μπάραϊς, ότι οι Βαλεαρίδες και η Ελλάδα είναι πιθανοί τουριστικοί προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι, ενώ αναμεταδίδει και τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο βρετανικό δίκτυο BBC σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία της Ελλάδας για τον τουρισμό.

«Τα οδικά ταξίδια είναι για την αρχή ασφαλέστερα από τις πτήσεις και θα δούμε αυτού του είδους τον τουρισμό νωρίτερα», δηλώνει ο υπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου, η οποία παραθέτει τις πληροφορίες που είναι έως τώρα γνωστές για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων ότι τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν για τους τουρίστες από το εξωτερικό την 1η Ιουλίου και ότι λεπτομέρειες για το σχέδιο που θα εφαρμοστεί θα ανακοινωθούν έως τις 15 Μαΐου.