Η Γερμανία προειδοποιεί: Δεν μπορεί η Βρετανία να σέρνει το Brexit για μία δεκαετία

Η Γερμανία προειδοποιεί: Δεν μπορεί η Βρετανία να σέρνει το Brexit για μία δεκαετία
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ακόμη μία παράταση θα μπορούσε να στείλει το μήνυμα ότι σχεδιάζουν να μείνουν τελικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Προειδοποιήσεις προς το Λονδίνο ότι δεν μπορεί να πάρει αναβολή του Brexit πέρα από τον Οκτώβριο, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, στέλνοντας το πιο ισχυρό μήνυμα μέχρι στιγμής πως η υπομονή του Βερολίνου όσον αφορά το αδιέξοδο αρχίζει να εξαντλείται.

Ο Χάικο Μάας σημείωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times πως «πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν μέχρι τον Οκτώβριο. Δεν μπορείς να σύρεις το Brexit για μία δεκαετία».

Η Άγνκελα Μέρκελ έδωσε μάχη για να εξασφαλίσει μία εξάμηνη παράταση της διαδικασίας του Brexit στη Σύνοδο της περασμένης εβδομάδας κατά της επιμονής της Γαλλίας που υποστήριζε πως η Βρετανία πρέπει να λάβει αναβολή το πολύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η παρέμβαση του ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, υποδηλώνει ότι το Βερολίνο θα ευθυγραμμιστεί με τη γαλλική γραμμή, εάν πλησιάσει η 31η Οκτωβρίου χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου. «Ακόμη μία παράταση θα μπορούσε να στείλει το μήνυμα ότι σχεδιάζουν να μείνουν τελικά στην ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.