Η Γερμανία στρέφεται στη Γαλλία για το φυσικό αέριο

Η Γερμανία στρέφεται στη Γαλλία για το φυσικό αέριο
07 January 2022, Mecklenburg-Western Pomerania, Lubmin: View of pipe systems and shut-off devices at the gas receiving station of the Nord Stream 2 Baltic Sea pipeline. Originally, the pipeline for natural gas from Russia was to go into operation at the end of 2019. Photo: Stefan Sauer/dpa (Photo by STEFAN SAUER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπη και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου, έχει ιδιαιτέρως πληγεί από τις περικοπές της τροφοδοσίας.

Η Γαλλία είναι σε θέση να προμηθεύει την Γερμανία με 20 terawatt/ω φυσικού αερίου, δηλαδή το 2% της γερμανικής κατανάλωσης, κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών εάν χρειασθεί, δήλωσαν γάλλοι αξιωματούχοι του ενεργειακού τομέα.

Η χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου από την Μόσχα ως οικονομικού και πολιτικού όπλου κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει αναδείξει την εξάρτηση της ΕΕ και κυρίως της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο και έχει πυροδοτήσει την αναζήτηση εναλλακτικών ενεργειακών πόρων.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπη και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου, έχει ιδιαιτέρως πληγεί από τις περικοπές της τροφοδοσίας από τα μέσα του Ιουνίου και προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένης της πλήρους διακοπής της εξαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου.