Η Γερμανία βγάζει τους πιο πλούσιους ανθρώπους αλλά δεν… τους κρατάει!

Η Γερμανία βγάζει τους πιο πλούσιους ανθρώπους αλλά δεν… τους κρατάει!

300 δισεκατομμυριούχοι είναι μετανάστες.

Η Γερμανία, η Ινδία και η Κίνα είναι πολύ καλές στο να παράγουν δισεκατομμυριούχους – αλλά δεν είναι τόσο καλές στο να τους κρατάνε.

Πάνω από 80 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο γεννήθηκαν σε μια από αυτές τις τρεις χώρες αλλά τώρα ζουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από τη Hurun Report.

Η Γερμανία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας: 31 δισεκατομμυριούχοι με καταγωγή από τη Γερμανία έχουν μεταναστεύσει σε άλλη χώρα. Ακολουθεί η Ινδία με 30, η Κίνα με 24, το Ηνωμένο Βασίλειο με 16, οι ΗΠΑ με 13 και η Ιταλία με 11 δισεκατομμυριούχους αντίστοιχα.

Συνολικά, η Hurun Report αναφέρει ότι 300 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη – ή 13% του συνόλου – δεν ζουν πλέον στη χώρα που γεννήθηκαν.

Οι δισεκατομμυριούχοι που άλλαξαν χώρα φαίνεται ότι προτιμούν συγκεκριμένους προορισμούς – σχεδόν οι μισοί Γερμανοί δισεκατομμυριούχοι έχουν έδρα στην Ελβετία, ενώ οι ζάπλουτοι της Ινδίας έχουν καταφύγει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, εννιά Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι έχουν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ ενώ πέντε ζουν στη Σιγκαπούρη και άλλοι πέντε στις Φιλιππίνες.

Οι ΗΠΑ είναι ο κορυφαίος προορισμός για δισεκατομμυριούχους που επιλέγουν να μετοικήσουν – 73 δισεκατομμυριούχοι έχουν βρεθεί εκεί από άλλες χώρες. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Σεργκέι Μπριν, ο Ρώσος συνιδρυτής της Google του οποίου η προσωπική περιουσία ύψους 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον καθιστά τον πλουσιότερο μετανάστη του κόσμου.

«Η μετανάστευση πολώνει τα κράτη σήμερα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Ρούπερτ Χόχεβερφ, πρόεδρος της Hurun Report. «Η παρούσα έκθεση σκοπό έχει να δώσει μια εικόνα του τρόπου με τον οποίο οι μετανάστες έχουν συμβάλλει στην παραγωγή παγκόσμιου πλούτου».

Η έκθεση ανέφερε ότι 32% των μεταναστών δισεκατομμυριούχων εγκατέλειψαν τις χώρες καταγωγής τους πριν ενηλικιωθούν. Και 27% των μεταναστών δισεκατομμυριούχων πήγαν σε άλλη χώρα αφότου έφτιαξαν τις περιουσίες τους.

Φυσικά, πολλοί από τους δισεκατομμυριούχους είναι απόλυτα ευτυχισμένοι στη χώρα καταγωγής τους. Σύμφωνα με την έκθεση, 40% των δισεκατομμυριούχων – συμπεριλαμβανομένου του Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή της Microsoft και πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο – ζουν και εργάζονται στην πόλη όπου μεγάλωσαν.